Kevin håber på bedring: Det var en joke

Med mere benzin i tanken og andre dæk fra Pirelli krydser Kevin Magnussen fingre for, at nogle af sidste års latterlige scenarier kan undgås

Kom tæt på den nye racer her og hør, hvad Kevin Magnussen forventer af den nye sæson. Video: Patrik Lundin

LONDON (Ekstra Bladet): Økonomikørsel og håndtering af de sarte Pirelli-dæk blev taget til ekstremer i den forgange Formel 1-sæson.

Spørg bare Kevin Magnussen, der i USA blev diskvalificeret for at have brugt for meget benzin. Ligesom samtlige strateger i paddocken som oftest valgte at bede kørerne spare dæk i stedet for at tage et ekstra pitstop, fordi det i sidste ende var hurtigere.

Til den kommende sæson møder Pirelli op med færre dæktyper, som efter planen skulle fungere bedre. Og så råder kørerne over fem kilo brændstof mere.

Hvilket Kevin Magnussen ser frem til.

- Det mest frustrerende i Formel 1 er at spare for meget benzin. Lidt er fint; man har altid skulle spare lidt benzin i Formel 1. Men hvordan vi gjorde det et par gange sidste år, var for mig en joke, sagde den danske Haas-kører ved præsentationen af Haas-teamets nye farver.

- Dækkene er en anden ting. Som i Mexico hvor vi kørte otte sekundere langsommere, end hvad vi kunne med et nyt dæk. Det er også frustrerende.

I de ophedede minutter efter det grandprix sendte racerkøreren alverdens eder efter Pirelli; fra lortedæk til en skændsel for Formel 1.

Den nye frontvinge er bredere, simplere og generer mindre downforce. Det betyder, at vindmodstanden er større, og dermed kan den spise noget af gevinsten ved at have 110 kg brændstof i stedet for 105 kg. Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix
Den nye frontvinge er bredere, simplere og generer mindre downforce. Det betyder, at vindmodstanden er større, og dermed kan den spise noget af gevinsten ved at have 110 kg brændstof i stedet for 105 kg. Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix
 

Foto: Rich Energy Haas F1 Team Formel 1 Kevins 2019-racer afsløret: Det sorte lyn

Formel 1 Kevin bander over F1-monopol: - Bare et lortedæk

Kevin Magnussen og Romain Grosjean skal stile højere. Men alt afhænger af den nye bil, der bliver præsenteret senere på måneden. Foto: John Sibley/Reuters/Ritzau Scanpix Formel 1 Haas skærper kravene til Kevin og co.

- Jeg håber bare, at vi ikke får de her ekstreme scenarier, hvor vi ikke kan køre racerløb længere. Det er fint nok at skulle håndtere det lidt, men at gøre det i ekstrem og latterlig facon som nogle gange i fjor - hvad enten det er dæk eller brændstof - det er lidt tosset.

- Jeg håber, at den situation har ændret sig, siger danskeren.

Bekymringen er imidlertid, at de ekstra fem kg brændstof ikke kommer til at gøre den store forskel, fordi de bliver spist af den større vindmodstand, som de større og simplere frontvinger forårsager.

Alle biler skal være med, når lamperne slukkes, fordi folkene bag Formel 1 gerne vil have så mange biler med på billedet (Foto: jan Sommer) Sport og Spil Ny sæson står for døren: F1-reglerne du måske har misset

Sport og Spil Truslen mod Haas: De største rivaler i 2019

Sport og Spil Her er manden, der skal levere nyt Haas-mirakel

Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix
Foto: John Sibley/Ritzau Scanpix
 

47 kommentarer
Vis kommentarer