Kevin håber på tæt McLaren-dyst: Jeg hepper på Jenson

Britens solide sæson viser, at Kevin Magnussen også kan matche Fernando Alonso, lyder rationalet fra danskeren

Kevin Magnussen kørte sidste sæson lige op med Jenson Button. Derfor håber han, at briten kan matche Fernando Alonso i år - og dermed bevise, at danskeren har god speed. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen kørte sidste sæson lige op med Jenson Button. Derfor håber han, at briten kan matche Fernando Alonso i år - og dermed bevise, at danskeren har god speed. (Foto: Jan Sommer)

MONZA (Ekstra Bladet): Situationen er egentlig lidt bizar. Mellem Kevin Magnussen og hans drøm om i 2016 at køre Formel 1 igen for McLaren står igen danskerens gode kollega Jenson Button.

Briten, som i 11. time sendte Kevin Magnussens Formel 1-karriere på standby, har alt andet end kørt sig ud sædet hos det trængte McLaren-Honda.

Alligevel er 2009-verdensmesterens solide kørsel over for teamkammeraten Fernando Alonso, hvad Kevin Magnussen håber kan bringe ham tilbage i Formel 1 – hos McLaren eller et af de få tilbageværende muligheder på gridden til den kommende sæson.

- Jenson er englænder, verdensmester og pissehurtig. Og han har bevist sig selv ved at være hurtig over for Alonso. Hvilket er pissegodt for mig også. Jeg går og hepper, at det skal være tæt, så det kan vise, at jeg også er tæt på Alonso, lyder den nøgterne vurdering fra McLarens danske tredjekører.

Se også: Kevin klar til McLaren-brud

Han ved fortsat ikke, om han er købt eller solgt til den kommende sæson. Om teamet benytter hans eller Buttons option til at udfylde pladsen ved siden af Fernando Alonso i 2016.

Men Kevin Magnussen føler, at hans talent og rå fart bliver understreget af, at den spanske dobbelte verdensmester ikke har formået af udklasse holdkammeraten som set så ofte før.

- Hvis du kigger head to head på kvalifikationen stod vi lige. Hvis du tager gennemsnittet af farten set henover sæsonen, var jeg halvanden tiendedel hurtigere end Jenson. Imod Fernando er der i år ikke den store forskel; jeg tror faktisk, Jenson er foran, og det er rigtig godt for mig. Sådan noget kigger de efter, når der skal tages en beslutning, siger Kevin Magnussen.

- Men lige nu forventer jeg, at Jenson fortsætter.

Se også: Ny Mercedes viser skræmmende styrke

Når man tænker på, hvor afgørende denne del af sæsonen er for danskerens forhåbninger om at vende tilbage til drømmejobbet i Formel 1, virker han i den grad i balance. Indtil videre forlader ingen etablerede kørere gridden til næste år, og kun Gene Haas’ nye amerikanske hold har helt åbne og interessante sæder.

Samtidigt står McLaren-Honda med det luksusproblem at have tre gode kandidater at vælge imellem til et sæde. Kevin Magnussens føler sig dog overbevist om, at den kommende GP2-mester Stoffel Vandoorne kan trækkes ud af den ligning.

- Jeg tror, det vejer tungt, at jeg har et års erfaring og har bevist mig selv i Formel 1. Jeg har bevist mig selv mod en verdensmester. Der er ingen, som tvivler på, at jeg er hurtig nok. Det ved de 100 procent. Og det sætter de ikke spørgsmålstegn ved.

- Stoffel er rigtig god i GP2 lige nu. Han har ikke haft den stærkeste del af sæsonen lige de sidste løb, men han er en rigtig god racerkører og sindssygt hurtigt. Men jeg slog ham, da vi kørte mod hinanden (i Formel Renault 3.5 i 2013), og jeg har lige det kort højere end ham med min erfaring. McLaren kender alle fakta. Men de kan stadig ændre mening i sidste øjeblik. Det har vi set før, konstaterer Magnussen.

Se også: Hvem foretrækker du som holdkammerat? Sådan svarede Alonso

Han indrømmer, at overgangen fra Formel 1-stjerne til bænkevarmer var barsk.

- Siden jeg var barn, har jeg altid kørt noget, haft noget at se frem til. Sådan har jeg levet mit liv. Det har været sindssygt mærkeligt ikke at vide, hvornår man skulle køre ræs. Ikke at have den rutine. Men det har gjort mig stærkere at håndtere det og beholde troen på, at jeg stadig kan blive verdensmester.

- Til begynde med gik jeg og tænkte ’gad vide, om det er det’. Men så kom troen tilbage, og man tænker ’nej, jeg kan godt’. Mulighederne begynder at åbne sig flere steder, og det ser lysere ud, siger Kevin Magnussen.

Sammenlignet med sidste sæson er Kevin Magnussen betydeligt mere åben og snakkesalig – ikke mindst fordi han har bedre tid. Han runder selv seancen af på øverste etage af McLarens imponerende hovedkvarter på Monza af med at sætte den tilspidsede situation i perspektiv.

- Det er frustrerende, og jeg vil rigtig gerne køre, men hør her: Jeg har det ikke særlig hårdt og et fedt liv. Jeg vil sindssygt gerne køre racerbil og drømmer om det om natten, men det er et luksusproblem i forhold til så mange andre i verden. Ro på, jeg har det fedt.

28 kommentarer
Vis kommentarer