Kevin har ikke glemt grotesk mareridt: - Det var hjerteskærende

Kevin Magnussen er overordnet tilfreds med sit andet år som Haas-kører, omend uheld har kostet dyrt undervejs

Følg Formel 1

Når Abu Dhabi Grand Prix afvikles i næste weekend, sættes der punktum for sæsonen, og Kevin Magnussen rammer dermed endevæggen for sit andet år som Haas-kører.

Selv om der fortsat mangler godt 305 kilometer af 2018-udgaven af Formel 1-verdensmesterskabet, kan de første konklusioner fra danskerens side godt få lov at passere det ternede flag.

Tidligere på sæsonen lagde Magnussen ikke skjul på, at det store personlige mål var at blive 'best of the rest' med henvisning til en 7. plads i VM-stillingen. Men med 14 point op til Nico Hülkenberg (Renault), er den ambitiøse drøm nærmest utopi før årets sidste løb.

Derfor står danskeren også med en blandet fornemmelse, når han gør status over sin nuværende position - og sandsynlige endestation - som nummer ni.

- Jeg synes, at 55 point (danskerens score, red.) er godt for et midterhold, men jeg mener der har været potentiale til mere i år. Det er både positivt og negativt, siger Magnussen til Haas' hjemmeside.

- Det er positivt, fordi vi har vist, at vi har stort potentiale på holdet til at levere endnu mere, men selvfølgelig er det altid skuffende ikke at få det hele ud af det, du er i stand til. Vi lærer som team, og næste år vil vi have endnu mere erfaring, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kevin Magnussen leverede sit største resultat i sæsonen, da han kørte en 5. plads hjem i Bahrain. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen leverede sit største resultat i sæsonen, da han kørte en 5. plads hjem i Bahrain. Foto: Jan Sommer
 

Det kunne være blevet til flere point i år, men problemer har haglet ned over danskeren og Haas som helhed. Flere gange har Magnussen måtte kæmpet med strafpoint og sort uheld på sin vej mod succes.

Særligt i årets første grandprix gik det helt galt, da en fatal pit-bommert i Australien ændrede det, der lignede en eventyrlig åbning på sæsonen, til et regulært mareridt.

En potentiel 4. og 5. plads til Magnussen og Grosjean endte med at blive til nul og niks for Haas-duoen, da pitstop hos begge kørere gik helt galt.

Magnussen peger selv på det moment i Melbourne, når han udpege et specifikt øjeblik fra sæsonen, han vil huske.

- Jeg tror, at Australien springer i øjnene for mig. Selvfølgelig på en dårlig måde. Det var sådan en god position, der gik tabt. Det var ganske hjerteskærende. Vi gjorde det godt ved at kæmpe os tilbage derfra. Vi tabte 22 point i det løb. Men at slå tilbage, og hente 90 point, er ganske godt gået, siger han.

SE TV-KLIPPET, HVOR GRÆDEFÆRDIGE HAAS-MEKANIKERE BLIVER TRØSTET, ØVERST I ARTIKLEN

Også i USA blev danskeren ramt af modgang af den yderst ubarmhjertige slags. Magnussen sluttede løbet i Texas på en 9. plads, men måtte efterfølgende se sig diskvalificeret.  Haas-køreren var blevet fundet skyldig i at bruge 100 gram benzin for meget i forhold til den tilladte mængde på 105 kilo.

Latterlige regler straffer Kevin!
Artiklen fortsætter under billedet ...

Kevin Magnussen står inden sæsonens sidste grandprix noteret for 55 point i sæsonen. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen står inden sæsonens sidste grandprix noteret for 55 point i sæsonen. Foto: Jan Sommer
 

Men på trods af udfordringer og usandsynlig utur står Magnussen tilbage med en god fornemmelse, når sæsonen skal gøres op.

For i hans optik det er manglen held og ikke manglen på konkurrencedygtighed, der har gjort 2018-omgangen til en distance med både opture og nedture.

- En masse ting, der kunne gå galt, gik galt. VI har ikke haft marginalerne på vores side i år. En masse har bare tippet over til den forkerte side og er blevet en ulempe. Nogle gange har du sæsoner som denne. Generelt har vi dog været stærke hele året. Vi har bare misset nogle muligheder, siger danskeren.

Fra scoop til ydmygende exit: I 20 år har Don Ø og Brian Laudrup ikke hilst på hinanden

Stor oversigt over Superliga-trænernes løn: Ståle sprænger banken

Debriefing fra Brasilien: Haas-teamet bør frikendes

Hvor dybt falder de? F1-giganter på afveje

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?