Kevin hurtigst hos Renault: Russeren vender snart tilbage

Sergej Sirotkin skal køre både test og flere fredagstræningen ved siden af GP2 - Kevin Magnussen var et halvt sekund hurtigere end Jolyon Palmer, da danskeren fik sin racer tilbage

Kevin Magnussen måtte se med fra sidelinjen, da den russiske testkører Sergej Sirotkin gav den gas i Kevins Renault. Hør mere her

Sammen med Renaults tredjekører Esteban Ocon måtte Kevin Magnussen se til fra pitten, da franskmændenes nye testkører Sergej Sirotkin tog pladsen i den tidlige fredagstræning.

Over for blandt andre Autosport bekræftede den 20-årige russer, at han vender tilbage bag rattet hos Renault senere på sæsonen.

Den russiske GP2-kører blev tidligere på ugen præsenteret som ny testkører for Renault, og efter en solid præstation fortalte han, at aftalen omfatter yderligere fredagstræninger og de to test i løbet af sæsonen, der køres efter grandprixerne i maj i Barcelona og i juli på Silverstone.

 - Jeg er ikke sikker på, at jeg kan give dig tallet, men det bliver mere end en (fredagstræning), sagde Sirotkin ifølge Autosport.

- Du vil også se mig under test.

Sergej Sirotkin har økonomisk opbakning fra blandt andre den russiske SMP Bank, og hans støtter er en del af præsident Vladimir Putins inderkreds. Samtidig er Rusland et af de vigtigste markeder for Renault, så med en god GP2-sæson banker russeren på døren til 2017-sæsonen hos Enstone-teamet.

Sergej Sirotkin gjorde et godt førsteindtryk på hjemmebanen. (Foto: AP)
Sergej Sirotkin gjorde et godt førsteindtryk på hjemmebanen. (Foto: AP)
 

Han imponerede i sin første træning ved at køre 13. hurtigste tid hele syv tiendedele hurtigere end Jolyon Palmer. Hvis særligt briten føler sig presset selv på dette tidlige tidspunkt af sæsonen, kan ingen betænke ham i det. Formkurven har været nedadgående siden den solide start i Melbourne.

- Omgangen var rigtig god sammenlignet med min teamkammerat og bla-bla-bla, men det var ikke rigtig målet.

- Det allervigtigste var at lave testen rigtigt og få den rette information fra den – og det gjorde vi perfekt, siger Sorotkin.

En smule overrasket over afstanden til Jolyon Palmer, indrømmede russeren dog at være over for den internationale presse.

- Betingelserne var ikke de bedste, jeg var ikke på grænsen, og jeg satte ikke engang sektorerne ordentligt sammen. Det var langt fra mit livs omgang.

- Jeg kan ikke sige, at det var en stor overraskelse, men alligevel noget jeg ikke ville have forventet. Omgangen var god sammenlignet med min holdkammerat. Naturligvis er det godt at være hurtigere med samme strategi og under ens forhold, siger russeren.

Formel 1 Flere Renault-talenter får chancen: Kevin misser mere træning

Sergej Sirotkin blev nummer tre i sin første sæson i GP2 og kører i denne sæson for kategoriens bedste team ART Grand Prix. Teamet, som sidste år gjorde Stoffel Vandoorne til mester, og som havde Renaults nuværende sportschef Frederic Vasseur som teamchef.

Han er glad for sin rolle som Renault-testkører, men GP2-titlen er sæsons mål.

- Det er en god mulighed, en god chance for at bevise mig selv endnu en gang, men hovedparten af mit arbejde og fokus bliver på GP2.

- Jeg prøver at sprede det lidt. Mellem hvad folk forventer her, og hvad folk forventer af mig i GP2. For mig selv er det at blive GP2-mester virkelig vigtigt.

Man kunne ikke se på Kevin Magnussens præstation, at han måtte sidde første træning over. (Foto: AP)
Man kunne ikke se på Kevin Magnussens præstation, at han måtte sidde første træning over. (Foto: AP)
 

Da Kevin Magnussen fik sin racer tilbage, kørte danskeren en ligeledes bundsolid træning. Renault er heller ikke hurtige i Rusland og kommer til at kæmpe for at trænge sig på pointene.

(Foto: All Over Press) Formel 1 Hamilton forarget over Red Bull-test: Ligner et skide skjold

Trods den missede første session gik Roskildes hurtigste søn alligevel ud og satte teamkammeraten på plads. Et halvt sekund var Kevin Magnussen hurtigere, da Renault arbejdede med setuppet til lørdagens kvalifikation.

15. og 18. hurtigste tid til Renault-kørerne tyder på, at realistisk mål lørdag er at komme med i anden kvalifikationsrunde – og så håbe på det bedste i løbet.

Lewis Hamilton var klart hurtigst mand fredag med Sebastian Vettel, Nico Rosberg og Kimi Räikkönen efter sig. Ferraris tysker måtte dog stoppe sin træning før tid på grund af tekniske problemer med motoren.

Ferrari-nedtur: Her slutter Vettels træning:

2017 er fortsat vigtigst for Renault, men efter nul point i tre løb bliver der allokeret flere ressourcer til udviklingen af 2016-chassiset, fortæller Cyril Abiteboul. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Renault ændrer strategi: Godt nyt for Magnussen

Ferrari blev igen ramt af tekniske problemer. (Foto: AP)
Ferrari blev igen ramt af tekniske problemer. (Foto: AP)
 

42 kommentarer
Vis kommentarer