Kevin hylder Ferrari: Fedt at se dem vinde

Ferrari-motoren er mindst lige så god som Mercedes' hvis ikke bedre, mener Kevin Magnussen

Den fedeste gadebil, Kevin Magnussen nogensinde har kørt i, er en La Ferrari. Superhybriden var 'virkelig voldsom'. Og så gad den danske racerkører rigtig godt inden for de kommende sæsoner få et kontrakt-tilbud fra det italienske storhold.

Men når Kevin Magnussen hylder Ferrari i Haas' optakt til Aserbajdsjan Grand Prix skyldes det lige så meget, at Ferrari-motoren er en af grundene til, at det lille team har store forventninger til det kommende løb.

- Jeg synes, det er fedt at se Ferrari vinde. Det viser, hvilken pakke vi har, når det gælder motorenheden. Den er - hvis ikke den bedste - så mindst på niveau med Mercedes.

- Det tætte konkurrencedygtige felt, vi har - især omkring midterfeltet - er spændende. Selvfølgelig ønsker vi at være i toppen af det. Det er godt for Formel 1 og showet, når konkurrencen er så tæt i det meste af feltet, siger Kevin Magnussen, som nyder kampen om at være 'best of the rest' efter de tre tophold.

- I øjeblikket er vi meget lige med Renault og nok en kende hurtigere end McLaren; i hvert fald under tidtagning. Resten af midterfeltet synes lidt mere svingende i præstationerne, men kan helt sikkert være med fremme hos os af og til.

- Renault er formentlig den største konkurrent i midterfeltet, men jeg synes, vi har en bil, der sagtens kan matche dem. Og når vi klarer os godt, kan vi også slå dem. Det bør være vores mål i øjeblikket - at kæmpe mod dem.

- Naturligvis ønsker vi at forbedre sidste års ottendeplads, og jeg tror, det er opnåeligt. Vi gør det godt i øjeblikket, når vi taler performance, men hvis vi befinder os i en god position halvvejs gennem sæsonen, kan det godt være, vi skal sætte nye mål.

Skuffet over egen racer
Faktisk er Renault skuffede over deres RS18 og over at være i kamp mod blandt andre Haas. Til Auto-Motor-und-Sport siger Renaults tekniske chef Bob Bell:

- Vi er skuffede over, at vi ikke ligger højere. Vi havde håbet at komme tættere på de tre bedste hold i løbet af vinteren. Men det ser ud til, at de er endnu længere væk.

- Haas og Toro Rosso har gjort det meget godt i vinter. De gør livet meget svært for os. Jeg forventer, at det bliver tæt hele sæsonen. Og McLaren er altid gode til at udvikle bilen i løbet af en sæson, siger Renault-chefen.

Foto: Splash news/All Over Press
Foto: Splash news/All Over Press

Se også: Anerkendt medie lovpriser Kevin: Den nye Kimi er endelig ankommet

Se også: Trods skrappere regler: Haas-motor gør fremskridt

Trods en overraskende syvendeplads til Kevin Magnussen i Baku sidste år, hvor danskeren en overgang lå treer, havde Haas det egentlig svært på bybanen. De var bare i stand til at udnytte det kaotiske løb, hvor Lance Stroll scorede en sensationel podieplads, og Force India kunne have vundet, hvis de lyserøde havde været i stand til at samarbejde.

- Vi var meget heldige med at ligge treer på et tidspunkt i sidste sæsons løb - det var slet ikke vores naturlige position. Vi sluttede syvere, og selv det var ikke vores naturlige position. Vi var ikke særligt konkurrencedygtige sidste år i Baku, men vi kapitaliserede på andres fejl. Jeg er sikker på, at vi bliver mere konkurrencedygtige - og forhåbentligt lige så heldige som sidste år, siger Kevin Magnussen.

Retfærdigvis skal det tilføjes, at billedet ovenover stammer fra sidste års pressekonference i Østrig, hvor Kevin Magnussen charmerede sig ud af 2017-sæsonens mest besøgte pressemøde. Danskeren var placeret midt mellem Lewis Hamilton og Sebastian Vettel, som løbet forinden i Baku havde kørt sammen. Eller rettere Sebastian Vettel kørte med vilje ind i Hamilton og slap med samfundstjeneste.  

VF18'eren blev hurtigt døbt 'Den hvide Ferrari'. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Anklaget for Ferrari-fup: 'Haas-tricket' er fremtiden

Skal Kevin i en rød dragt fremover? Foto: Jan Sommer Sport og Spil Efter kæmpe succes: - Kevin kan være på vej mod Ferrari

Kevin Magnussen tager et nærmere kig på 2018's ind til videre fjerdehurtigste racer. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Kevin og favoritterne: F1-tabellen lyver

Stemningen er ganske forståelig god hos Haas efter de første løb. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Efter superstart: Hele historien bag Haas' kongevinter

kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen