Kevin i ekstase: Denne gang er HELT speciel

Ville Kevin Magnussen have slået Lewis Hamilton, hvis han havde kørt lørdagens kvalifikation i en Mercedes? Sådan føltes det inde fra Haas-cockpittet efter den ekstraordinære omgang

Jason Watt og Jonas Hüttel gennemgår den ikoniske bybane i Monaco. Producer: Martin Lorentsen

MONACO (Ekstra Bladet): Sæsonens bedste resultat er inden for Kevin Magnussens rækkevidde, når han starter Monacos Grand Prix som femmer.

Ferrari dummede sig, Pierre Gasly fik en straf for at blokere Romain Grosjean, så den danske Haas-kører rykker en enkelt plads frem.

På en bane, hvor det er uhyre svært at overhale - selv i en Ferrari eller Red Bull.

Tidtagningen var en af de bedste og mest spændende i Magnussens karriere. Selv om omgangen ikke var 100 procent perfekt havde danskeren følelsen af at være bedst på dagen. Hvor kun materiellet gjorde forskellen.

- Jeg gad godt at vide, om det her ikke havde været nok til pole-position i virkeligheden. Det føler jeg rigtig, rigtig meget. Og så er det ærgerligt at være sekser. Forhåbentlig en dag ændrer det sig, når man har dage, som jeg havde i dag, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

- Den var rigtig, rigtig vellykket. Helt sindssygt fedt at køre Formel 1 på den her bane, når det går så hurtigt. Jeg har kørt Formel 1 her fem gange. Denne gang er HELT speciel. De her biler er så vanvittige. Det er en helt anden verden, og det føles så fedt, at man næsten … det tør jeg ikke sige, griner han.

Kampen mod uret forløb ikke uden drama. Halvvejs kostede et smækkys på en mur frontvingen og adgangen til kval-finalen (Q3) var i fare.

- Jeg låste ind i sving fem og forventede understyring, så jeg drejede ind lidt tidligere, fordi fronten låste. Men jeg fik ingen understyring, så jeg ramte muren ret hårdt. Jeg var megaoverrasket over, at det ikke gik ud over hjulophænget.

- Heldigvis skadede det kun frontvingen. Jeg fik den skiftet, gutterne gjorde det helt fantastisk med at få mig sendt ud igen i tide.

Kevin Magnussen var en yderst glad mand efter tidtagningen i Monaco. Foto: Haas F1 team/Andy Hone
Kevin Magnussen var en yderst glad mand efter tidtagningen i Monaco. Foto: Haas F1 team/Andy Hone
 

Tiden var så godt, at den var under et sekund fra Lewis Hamiltons pole-position. Nærmeste Red Bull og Ferrari var inden for halvanden tiendedel.

- Det var ikke en perfekt omgang. De var gode og stabile, men jeg trykkede lidt for tidligt på DRS-knappen til sidst, så den åbnede sig ikke på sidste langside. Hvilket nok kostede en tiendedel. Der var en femmer i det eller måske en firer, for Ferrari var også tæt på. Det er fantastisk at være med i kampen om en fjerdeplads, siger Magnussen.

Fejlen kommer han ikke til at høre for.

- Hvis du spørger dem, gjorde de måske også noget forkert. Hvis og hvis fungerer ikke i racing. Jeg er ret glad, og han kan være stolt af sin omgang. En tiendedel mere eller mindre; den var stadig fantastisk. På det rigtige tidspunkt og godt eksekveret, siger teamchef Günther Steiner. 

Hvis Kevin bestemte: Mere race - mindre røvsyg teknologi

Haas-konflikt sker igen: Hovedpinen værd

- At kvalificere sig sekser på den måde, Kevin gjorde det, er ret cool. Efter min mening et fantastisk resultat. Det var også et spektakulært show. Alle kæmpede hårdt, og feltet er så tæt samlet, men alt kørte som smurt. Teamet præsterede på et fantastisk højt niveau. Derfor var jeg så glad, siger Steiner.

Selv om Haas’ fart i løbstrim ikke var fantastisk, føler teamet sig overbevist om, at de er hurtige nok til at holde de fleste rivaler bag sig. Også selv om både en Ferrari og en Red Bull lurer bagfra.

Største faktor er den stigende risikoen for regn under løbet.

Hos Haas beder man til tørvejr ...

- Han prøvede at slå mig ihjel!

Fem år efter Kevins drømmedebut: 12 er forsvundet - en er gået bort