Kevin indrømmer fejl: Nu kan det komme ham til gode

Den danske Formel 1-kører ser frem til, at bilerne bliver sværere at køre næste sæson, for han har altid haft tendens til at overkøre bilerne

Kevin er klar til at skyde sæsonen i gang som Haaas-kører (Foto: Haas Formula 1)
Kevin er klar til at skyde sæsonen i gang som Haaas-kører (Foto: Haas Formula 1)

Der er store ændringer i vente i den kommende Formel 1-sæson, hvor bilerne ændres markant.

Nogen glæder sig nok mere end andre til de nye og mere besværlige racere, for det forventes, at det både bliver sværere og hårdere at være Formel 1-kører.

Kevin Magnussen hører helt sikkert til i den kategori, hvor de nye ændringer bliver imødeset med store forventninger. Han glæder sig til at prøve kræfter med det nye setup.

I et interview med det anerkendte motorsportsmedie Autosport fortæller Magnussen, at han faktisk har haft problemer, fordi han tidligere er kommet til at overkøre bilen. Men nu kan det faktisk komme ham til gode, at han har den slags tilbøjeligheder.

- Jeg er en kørertype, der ofte kommer til at overkøre, hvis jeg har problemer. Det er naturligt for mig at gøre det, fortæller Magnussen ærligt.

- De nye biler vil formentlig passe bedre til den stil end biler med mindre downforce.

Sådan så det ud for lidt under et år siden. Kevin i fin dialog med hold-ejeren Gene Haas (Foto: Jan Sommer)
Sådan så det ud for lidt under et år siden. Kevin i fin dialog med hold-ejeren Gene Haas (Foto: Jan Sommer)
 

Hurtigste nogensinde
Om godt en måneds tid skal Formel 1-holdene teste de nye biler i på banen i Barcelona, og her fik Kevin Magnussen sig faktisk en god snak med Gene Haas for et års tid siden.

Nu er den 24-årige fartekspert ansat hos Haas, og der er lagt i kakkelovnen til en meget underholdende sæson. Magnussen er meget selvsikker i forhold til den nye bil.

- Jeg ser virkelig frem til det. Det bliver sjovt at prøve. Hvis vores forventninger holder stik, så kommer det til at være de hurtigste Formel 1-biler nogensinde, så det må blive spændende, siger han.

Kevin Magnussen på besøg på fabrikken i Banbury i England (Foto: Haas Formula 1)
Kevin Magnussen på besøg på fabrikken i Banbury i England (Foto: Haas Formula 1)
 

Foretrækker rutine
Sidste sæson cruisede danskeren rundt i den gule Renault-vogn, som ikke havde meget at byde på. Her kæmpede både Magnussen og førsteårskøreren Jolyon Palmer med at få det bedste ud af situationen.

Nu er Magnussen så på hold med den mere rutinerede Romain Grosjean, og danskeren fortæller, at han foretrækker at have en holdkammerat med mere rutine - ligesom da han kørte for McLaren sammen med Jenson Button.

- Det er godt for holdet, men også for mig som kører at have en, som man virkelig kan lære af.

- Jeg lærte også af Jolyon (Palmer, red.) sidste år, men jeg er sikker på, at jeg vil lære mere af Romain (Grosjean, red.), for han er en ekstremt hurtig kører.

Magnussen og resten af Formel 1-feltet får mulighed for at teste det nye gear i Barcelona den 27. februar til 2. marts.

TV3 Sports ekspert John Nielsen vurderer, at Kevin Magnussen formentlig passe bedre end i kulturen hos Haas-teamet, end det var tilfældet hos Renault:

45 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere