Kevin: Jeg glemmer det aldrig

Når Formel 1-sæsonen åbnes den kommende weekend, bliver det et glædeligt gensyn med Melbourne for Kevin Magnussen, som mindes sin debut med glæde

Sådan gik Kevins sæson. (Video: Jonas Ryefelt)

Det er snart et år siden, Kevin Magnussen bragede ind i Formel 1-manegen med et historisk resultat i debuten, hvor danskeren sensationelt sikrede sig en andenplads i det australske grandprix.

Men selv om han straks efter succesen i Melbourne bebudede, at fokus var rettet mod fremtiden, og de opgaver, der ventede, er den imponerende åbning på forrige sæson ingenlunde gået i glemslen.

Det fortæller danskeren forud for gensynet med Albert Park-banen, hvor han i den kommende weekend vil vikariere for McLaren-kollegaen Fernando Alonso, der grundet sit uheld i Spanien først stiller til start to uger senere ved det malaysiske grandprix.

- Minderne om min plads på podiet er noget specielt, som jeg aldrig vil glemme. Jeg elskede at køre på banen sidste år, så jeg ser frem til fredagens træning, hvor vi kan fortsætte med at optimere udviklingen af bilen, siger Kevin Magnussen ifølge tyske formel1.de.


Klar til opgaven
McLarens test- og reservekører er klar over, at det vil være ren utopi at gøre sig håb om en gentagelse af sidste års fornemme resultat i gaderne ved Albert Park, men det gør ikke weekendens udfordring mindre interessant. Den 22-årige dansker har fået en uventet chance for at bevise sit værd, og den har han tænkt sig at gribe.

- Jeg havde ikke regnet med at skulle side i bilen i Australien, men jeg har gennem vinteren forberedt mig, som var det en normal sæson, så jeg føler mig klar til opgaven, siger Kevin Magnussen.

- Jeg har mulighed for at køre flere kilometer i MP4-30-raceren, og det vil også komme holdet til gode, når jeg i de kommende måneder skal arbejde med mandskabet i Woking (McLarens hovedkvarter, red.), fortæller han.

Se også: Ekspert: Button kan ende i store McLaren-problemer

Sammen med resten af Formel 1-feltet tager han officielt hul på sæsonen fredag formiddag lokal tid, når der gives grønt lys i den første af i alt fire frie træninger, som udgør optakten til lørdagens kvalifikation.

Tidtagningerne i Melbourne ventes ligesom selve løbet at blive domineret af Mercedes, der i så fald vil fortsætte den magtdemonstration, teamet lagde for dagen gennem hele forrige sæson.

Her vandt det tyske hold 16 ud af årets 19 løb, mens de resterende tre grandprix'er endte med Red Bull-køreren Daniel Ricciardo øverst på podiet. McLarens bedste resultat forblev Magnussens andenplads fra årets første prøve.

Grafikken er fjernet på grund af opdateringer på sitet.

Husker du starten på sidste års australske grandprix? Se Kevin Magnussen komme flyvende i sin debut her:

9 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere