Kevin klar til at skrotte 2016-racer

Kevin Magnussen har ingen problemer med at fokusere alle kræfter på næste års Renault-racer

Hør mere om sagen her

MONTREAL (Ekstra Bladet): Sæsonens store skridt for Renault skulle gerne vise sig, når den nye motor bliver sluppet løs på powerbanen Circuit Gilles-Villeneuve.

Fredag tester franskmændene desuden elementer fra testen i Barcelona, men en tredjedel inde i sæsonen er det begrænset, hvor mange nyskabelser der kommer resten af sæsonen på Renaults akilleshæl: chassiset.

- Jeg tror ikke, der kommer særligt meget mere. Vi kommer ikke til at vende op og ned på den her sæson, siger Kevin Magnussen.

- Vi ser allerede så småt på næste år. Det handler om at finde det rette kompromis, hvor meget du vil opgive dette års bil for at fokusere på den næste.

Det har været udfordringen, lige siden Renault overtog det udsultede Lotus-team i december. Ikke mindst set i lyset af, at der i 2017 kommer et nyt reglement, så forbedringer på den nuværende bil er ikke meget bevendt næste år.

Officielt har Renault endnu ikke meldt ud, at man dropper al udviklingen på RS16’eren. Hvilket Kevin Magnussen formentlig ville gøre, hvis han var alene om beslutningen.

 - For mig er det et svært spørgsmål. Taler jeg lige fra hjertet, tænker jeg: Vi vinder ikke i den, så skrot den og lad os fokusere på næste år.

- Men sådan fungerer det ikke altid. Andre ting skal overvejes nøje såsom præmiepenge og motivationen på holdet. Det er et svært valg, siger han.

Kevin Magnussen besigtiger forholdene på Circuit Gilles-Villeneuve i selskab med sit hold af ingeniører og teamets tredjekører Esteban Ocon. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen besigtiger forholdene på Circuit Gilles-Villeneuve i selskab med sit hold af ingeniører og teamets tredjekører Esteban Ocon. (Foto: Jan Sommer)
 

Før sæsonens syvende løb af 21 indtager Renault niendepladsen i konstruktør-VM med de seks point, Kevin Magnussen scorede i Rusland.

På ottendepladsen har Haas F1 22 point og McLaren 24 point på syvendepladsen, men Sauber og Manor endnu ikke er på tavlen.

Hver placering er en formue værd, når Bernie Ecclestone uddeler præmiepenge ved sæsonens afslutning.

I et ordentlig chassis er den nye Renault-motor imidlertid så god, at Daniel Ricciardo torsdag i Montreal gav udtryk, at han måske kunne blande sig i VM-kampen mellem Nico Rosberg og Lewis Hamilton.

Under alle omstændigheder synes Red Bull nu som førsteudfordrere foran Ferrari.

Kevins Magnussen Renault iført lilla sutter. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Renault går enegang: Satser før Canada

Formel 1 Renault overraskende ringe: Her er Kevins forklaring

Kevin Magnussen fik ingen point ud af sin forbedrede Renault i Monaco. Selv mener han, at chancen for et godt resultat er bedre i Canada i denne weekend. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Skruer ned for sæsonen: Slut med store Renault-forbedringer til Kevin

25 kommentarer
Vis kommentarer