Annonce:
Annonce:

Kevin klar til McLaren-brud

- Hvis McLaren ikke kan bruge mig, er det klart, at jeg kigger andre steder hen, siger Kevin Magnussen

Fremtiden er fortsat uvis (Foto: AP
Fremtiden er fortsat uvis (Foto: AP
Annonce:
Følg Formel 1

MONZA (Ekstra Bladet): Drømmen om Formel 1 næste år lever stadig for Kevin Magnussen, men en ting overskygger den. Han vil køre næste år – og så selv om det kan betyde et farvel til både Formel 1-paddock og McLaren.

McLarens teamchef Eric Boullier indikerer, at briterne fortsætter med Jenson Button og Fernando Alonso, men før McLaren har besluttet, hvorvidt de ønsker at udnytte den option, de har på Kevin Magnussen, skriver han ikke under med andre.

- Jeg skal virkelig prøve at undgå, at det trækker ud, for jeg skal køre noget næste år. Jeg kører ræs, det har jeg gjort hele mit liv, og det skal jeg blive ved med. Det er, hvad jeg lever af, siger Kevin Magnussen.

Hvem foretrækker du som holdkammerat? Sådan svarede Alonso

Annonce:

- Hvis jeg venter på et Formel 1-team helt til december igen, og de 22. december siger, at der ikke er noget, står jeg til lort i knæene igen. Forhåbentlig kommer der noget på plads snart.

Åbner der sig ingen pladser i Formel 1 til næste år, er Kevin Magnussen helt åbent for alternativer. Så længe podiet er inden for rækkevidde.

- Hvor jeg kan komme ind i et professionelt stort team og køre med om at vinde, er interessant. Serien er ikke så vigtig.

Formel 1-hold får kører på plads - det er ikke Kevin

Både Le Mans Series, World Endurance Championship (WEC) – hvor Tom Kristensen blev verdensmester – det tyske standardvogns-mesterskab DTM og Indycar nævner han som mulighed. Og bilen behøver ikke have åbne hjul som i Formel 1.

- Hvis du tager teknologien i WEC i prototyperne, så er der lige så højt niveau som i Formel 1. Det spændende er ikke de åbne hjul, men teknologien og hvor hurtigt de kan køre.

Annonce:

- Men ærligt talt. Lige nu har jeg ikke tænkt på det. Fokus er på Formel 1. Derfor skal det helst ikke vente til 22. december. Jeg skal gerne vide det inden for de næste to måneder, så der er tid til at finde noget andet, hvis det ikke dur.

Jenson Button på Monza i dag. Det er hans plads, Kevin skal håbe på at overtage hos McLaren (Foto: Jan Sommer)
Jenson Button på Monza i dag. Det er hans plads, Kevin skal håbe på at overtage hos McLaren (Foto: Jan Sommer)
 

Om end mulighederne er få, så er der stadig ledige pladser længere nede af gridden – ikke mindst hos amerikanske Haas F1. Der har været kontakt fra flere andre teams, og den 22-årige dansker er også klar til at klippe navlestrengen til McLaren, hvis det bliver nødvendigt.

- Jeg vil foretrække McLaren; det er her, jeg er vokset op og kender alle folk. Men hvis de ikke kan bruge mig – og det afhænger meget af Jenson – så er det klart, at jeg kigger andre steder hen. Det har McLaren fuld forståelse for.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: