Annonce:
Annonce:

Kevin klemt ud af Ferrari-reserve

Ferrari-reserven Antonio Giovinazzi har netop fået tildelt halvdelen af Haas' FP1-træninger til de resterende 14 grandprixer - i seks tilfælde er det Kevin Magnussen, der må lade pladsen

Annonce:
Følg Formel 1

Med biler, der er så markant anderledes end sidste år, er alle trænings-sekunder i dem vigtige for at finde nye bremsepunkter og alternative kørelinjer.

Det har Kevin Magnussen talrige gange understreget - men nu bliver han selv offer for besparelser på den konto.

For Haas har netop offentliggjort, at Antonio Giovinazzi, der til dagligt er tredjekører for motorleverandøren Ferrari, i syv tilfælde får et Haas-sæde i FP1 - altså den første fredags-træning før et grandprix.

I hele seks af de syv tilfælde er det Kevin Magnussen, der bliver skubbet ud og altså må se til fra pitten.

Umiddelbart ikke et drømmescenarie for den unge roskildenser, påpeger Ekstra Bladets Formel 1-ekspert, Jason Watt:

Annonce:

- Det er noget skidt. Der er ingen tvivl om, at det er langt mere optimalt med tre træninger, hvor man jo både skal finde det optimale setup til kvalifikationen og til løbet, siger Jason Watt.


Han hæfter sig dog ved, at det formentlig ikke er et arrangement, Haas selv har fundet på. Amerikanerne skriver i en pressemeddelelse, at det er en fælles beslutning, men sådan forholder det sig formentlig ikke.

- Der er ingen tvivl om, at Ferrari har et inderligt ønske om at få en italiensk kører en dag. Og de har nok set i Australien og Kina (hvor Giovinazzi agerede reserve for Sauber, red.), at han faktisk er ret hurtig.

- Og så har de sikkert lagt lidt pres på Haas eller givet dem rabat for at tage ham ind - for der er ingen af deres egne kørere, der træder til side til en træning, siger Jason Watt med reference til Sebastian Vettel og Kimi Räikkönen.

Alligevel undrer han sig over den ulige fordeling med seks aflysninger til Kevin Magnussen og blot en enkelt til Romain Grosjean.

Annonce:

- Det er en underlig fordeling - og det er mærkeligt at splitte et så godt matchet par så meget op. Og jeg kan ikke se, at det er fordi Grosjean er meget bedre end Kevin - men har har selvfølgelig længst anciennitet, siger Jason Watt, der dog kan finde et enkelt lysglimt - hvis han leder længe nok.

- Hvis Giovinazzi nu gør det godt og tæver Grosjean, så er det jo ikke Kevin, der får høvl. Han skal så bare derefter også slå Grosjean i løbene, siger han efterfulgt at et langt grin.

Første gang, Kevin Magnussen altså er reduceret til tilskuer under FP1 er ved grandprixet på Silverstone 14. juli.

Derefter afløser han danskeren på Hungaroring 14 dage efter og 1. september på Monza og 29. september på malaysiske Sepang.

27. oktober er det så Grosjean, der bliver afløst i Mexico, mens Kevin igen må vige pladsen i de to sidste grandprixer i Brasilien 10. november og i Abu Dhabi 14 dage senere.

Kevin i tættere fight: Magtforhold ændret på Formel 1-gridden

Magnussen i hårdt angreb på eks-manager

Alle detaljerne: Bitter racerkrig om millioner

Kevin sagsøgt af eks-manager: Her er hendes millionkrav

Annonce:

Ferrari i udskældt manøvre: 'Han må have følt sig vildledt'

Haas-boss imponeret: Det her er målet hver gang

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: