Annonce:
Annonce:

Kevin klippet af Sainz: 'Mærkede bare et bump'

Point var aldrig inden for rækkevidde for Haas uden hjælp fra vejrguderne eller andres ulykke

Annonce:
Følg Formel 1

SILVERSTONE (Ekstra Bladet): Kampen i Formel 1’s tætte midterfelt spidser til, efter Nico Hülkenberg med lidt hjælp Sebastian Vettels ødelagte fordæk scorede en sjetteplads i Storbritanniens Grand Prix til Renault, så blot syv VM-point adskiller Toro Rosso (33) på sjettepladsen og Renault (26) på ottendepladsen.

Efter det første løb uden point siden Rusland ligger Haas på syvendepladsen fortsat med 29.

Dysten blev endnu engang fysisk og allerede fra start, da Daniil Kvyat kørte sin egen teamkammerat af banen.

Tv-billeder viser, hvordan Carlos Sainz er ufrivillig passager i den snurrende Toro Rosso, som klipper Kevin Magnussen på vej ud af asfalten.

Fra cockpittet var situationen knap så dramatisk. Sainz rammer dækket, som heldigvis ikke punkterer, ligesom aerodynamikken ikke tog skade.

- Jeg mærker bare et lille bump, fortæller danskeren efter løbet til Ekstra Bladet.

Annonce:

Situationen fik ikke afgørende betydning for racet, hvor danskeren som 12’er sluttede en placering foran teamkammeraten. Romain Grosjean var ellers startet som 10’er, men faldt allerede tilbage på første omgang og kæmpede lidt med farten i løbstrim.

En halv time efter løbet satte en mild sommerbyge ind over Silverstone. Det dryppede en smule undervejs, men der skulle have kommet regn eller et crash for at sikre en top ti-placering.

I Kevin Magnussens side af garagen blev løbet allerede tabt med fejldispositioner under den kaotiske og våde start på tidtagningen, som betød startplads i tredjesidste række. 

- Det ville hele tiden have været svært, hvor vi startede fra. Vi havde egentlig farten i bilen til at kunne gøre det, hvis ikke vi havde startet så langt tilbage, siger Kevin Magnussen, som havde det svært efter starten, fordi han på den modsatte strategi af alle andre var på langsommere dæk.

Annonce:

- Det havde været godt med en safetycar eller noget regn på et tidspunkt, for farten var der til at kunne hænge på med softdækkene og presse på, men der kom bare ikke noget. Så ville det blive svært lige meget hvad, siger han.

16.1.29077921.jpg 

Teamchef Günter Steiner krydsede ligesom alle andre i Haas-garagen fingrene for regn og holdt derfor sin danske kører ude på Silverstone så længe som muligt.

- Hvis det begyndte at regne, eller der kommer en safetycar, er dine chancer for at være heldig større. Og Kevins tider var gode. I løbstrimmet faktisk rigtig gode, hvor han holdt trit med Force India, mens Romain kæmpede lidt mere med det, siger teamchefen.

- Vi fik ikke point, men vi var ti sekunder efter, så ikke så dårligt endda, når man tænker på, hvor vi startede løbet. Men målet var point, og det opnåede vi ikke. Det er svært, når ingen udgår oppe foran. Det er racing, nogle gange er man heldig, andre gange er man ikke, siger Steiner.

Han frygter ikke, at Renault kommer buldrende mere fremad end hidtil efter seneste opgradering.

Annonce:

- Jeg tror, Renault har taget et skridt fremad, men også at Nico er rigtig god her. Jeg tror ikke, vi har taget et skridt bagud. Midterfeltet er tæt, og det kommer an på, hvem der har en bedre weekend. Renault gjorde det godt her, vi gjorde det godt i Østrig. Jeg tror ikke på, at det er magi fra opgraderinger, siger teamchefen.

Om to uger i Ungarn køres sidste løb inden sommerpausen.

Se den katastrofale sidste omgang for Sebastian Vettel:

Kevin fik ram på rivalen i Hamilton-triumf

Watt klar til Formel 1 i København: Derfor er det en god idé

Kevins afløser godt fra start: Jagter F1-sæde

'Silly season' i Formel 1: Stortalent i konflikt med Red Bull

Kæmpe rejseguide til Formel 1: Her skal du se Kevin køre

F1 Live resultater 2017

F1 Stilling 2017

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Har dansk spiontjeneste ofret sin mand?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: