Kevin krydser fingre for McLarens helt store ubekendte faktor

Efter forsæsonens tekniske problemer er forventningerne skruet ned hos McLaren-Honda før sæsonens første løb

Kevin Magnussen gør sig ingen forhåbninger om at kunne nå på podiet som i fjor. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen gør sig ingen forhåbninger om at kunne nå på podiet som i fjor. (Foto: Jan Sommer)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Holdbarheden af McLaren-Hondas racer er den helt store ubekendte faktor efter det magre udbytte til forsæsonens test. Kun en enkelt testdag ud af 14 mulige forløb som planlagt uden tekniske komplikationer.

Til lørdagens kvalifikation bliver der for første gang skruet helt op for kedlerne, og spørgsmålet er så, om MP4-30’eren overhovedet kan holde hjem.

- Vi vil vinde løb. Bare at fedte os ind i pointene her, interesser os ikke. Det er fremtiden for dette hold, som er det mest interessante.

- Vigtigst for os er at tage store spring i løbet af hele sæsonen snarere end at være sikker i pointene hver gang. Og forhåbentlig kunne kæmpe med om nogle sejre. Men det er svært at se nogen slå Mercedes. I hvert inden vi rammer Europa, lyder det fra Jenson Button, før det for alvor går løs i Melbourne.

Sidste år endte den erfarne brite lige efter Kevin Magnussen, men podier er ikke noget, man taler om hos McLaren-Honda til dette løb.

- Jeg har ikke noget mål, hvad angår placering. Men ja, jeg tror, jeg gennemfører. Selvfølgelig har man sine tvivl, når man ser på vinterens test, hvor vi endnu ikke har gennemført en løbsdistance. Vores mål er at gennemføre, men det vigtigste for os er bare at komme derud og se, hvad vi har at køre med, siger Button.

Formel 1 - 12. mar. 2015 - kl. 10:25 Elektrisk stød: Kevin forstår Alonso-rygterne

Vikar Magnussen er heller ikke meget for at gætte på, hvad den nye racer kan, når den bliver sluppet løs.

- Det er sindssygt svært at forudsige, hvad det kan blive til i denne weekend. Det hele skulle gerne gå op i en højere enhed. Førsteprioriteten er at komme igennem løbet, og hvis det ikke sker, er alt andet sekundært.

Jenson Button er i tvivl om, hvad McLaren-raceren kan (Foto: Lucas Wroe)
Jenson Button er i tvivl om, hvad McLaren-raceren kan (Foto: Lucas Wroe)
 

- Vi krydser fingre for at komme hele vejen igennem ræset. For McLaren er det vigtigst at få noget læring om bilen, fordi der ikke har været så mange kilometer i testen. Der er en meget stejl indlæringskurve i øjeblikket, siger danskeren.

Se også: Kaos hos Formel 1-team: Tvunget til kørerskifte

- Forventer du selv at gennemføre?

- Jeg ved det ikke, jeg tør ikke forvente noget. Du kan heller ikke sige, jeg forventer at vinde eller forventer at gennemføre. Du må tage det, som det kommer.

McLaren er bagud
- Sidste år troede jeg ikke, jeg kunne komme på podiet. Det havde jeg slet ikke regnet med. I år tror jeg endnu mindre på det, fordi vi har haft problemer med bilens pålidelighed, og så er det et helt nyt koncept.

- Den er bagud, for bilen er ny. Man har taget et stykke papir og tegnet en ny bil. På nogle områder er den allerede bedre. Men den er ikke så meget hurtigere endnu, hvis den overhovedet er det, siger Kevin Magnussen.

Se også: Kevin Magnussen og stjernerne jokede med 17-årig debutant

Fredagens træninger køres fra kl. 02.30-04.00 og 06.30-08.00 dansk tid.

Sådan kom Kevin tilbage i Formel 1

Sådan gik det Kevin i sidste sæson

7 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere