Kevin krydser fingre for regn

Renaults dansker skal have hjælp fra vejrguderne for at fuldføre sit canadiske togt med start fra pitten

Renaulten var godt medtaget. (Foto: Jan Sommer)
Renaulten var godt medtaget. (Foto: Jan Sommer)

MONTREAL (Ekstra Bladet): Med overraskende meget fart i Ferraris Sebastian Vettel blot halvanden tiendedel fra pole-position og to formstærke Red Bull-racer lige bagved til at udfordre Mercedes, tegner det til at blive et actionmættet canadisk grandprix.

Ikke mindst fordi vejrguderne kan kaste lidt af hvert efter Formel 1-kørerne.

De byder på koldt vejr og risiko for regn, så i løbet kan der sagtens blive brug for både slicks og regnvejrsdæk. 

Det giver lidt ekstra muligheder for Kevin Magnussen, der starter fra en håbløs position i pitten efter sit crash lørdag.

Kevin Magnussen viser Mercedes' teamchef Toto Wolff, hvad der skete, da han ramte muren under træning. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen viser Mercedes' teamchef Toto Wolff, hvad der skete, da han ramte muren under træning. (Foto: Jan Sommer)
 

Om nogen håber han på så skiftende forhold som muligt - forhåbentligt en skøn blanding af nedbør og tørvejr iblandet brug af safetycar. Som da Jenson Button i 2011 kørte sig fra syvendepladsen til sejr i en nyklassiker af Canadas Grand Prix.

- Jeg krydser fingre for regn. Lidt som 2011. Man behøver ikke være lynhurtig under de forhold. Det gælder om at træffe de rigtige beslutninger. Og Jenson tog den perfekte beslutning hver gang, siger Kevin Magnussen.

Udgangspunktet var ikke det nemmeste, men Kevin Magnussen føler, at han gjort, hvad der har været forventet af ham hos Renault. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin gør status: Jeg har leveret

Start fra pitten efter et skiftet chassis er ikke i Canada samme dødsdom, som det ville have været for 14 dage siden i Monaco.

- Men man skal være hurtigere end de andre for at overhale. Det bliver meget med at tage de rigtige beslutninger, hvis der kommer safetycar eller regnvejr, hvilket det ser ud til.

- Jeg kunne måske have kvallet 15’er eller 16’er. Så det er ikke så meget værre. Vi har frit dækvalg, og det kan begynde at regne. Der er altid noget positivt …

Fire timer før løbsstart begyndte det at dryppe over Circuit Gilles-Villeneuve, og meteorologerne venter en lille byge under grandprixet. På disse kanter er deres forudsigelser dog lige usikre som i Danmark.

Renault oplyser, at Kevin Magnussen racer er fikset i behørig tid inden spærretiden - der må ikke arbejdes på bilerne om natten. På fabrikken i Enstone er næste chassis ved at blive færdiggjort og sendes direkte til Baku - hvis nu en af kørerne ødelægger endnu et under løbet …

Kevin Magnussen smadrede sin Renault-racer ret kraftigt i den tredje træning forud for Canadas Grand Prix. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin forklarer sit crash: Den tog røven på mig

Mercedes-kørerne kan sagtens få denne del af Sebastian Vettels Ferrari at se allerede efter første sving, mener Jason Watt. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Watt: Mercedes mister forspringet - overraskelse lurer

Følg Canadas Grand Prix fra klokken 19.45 på ekstrabladet.dk

Kimi Räikkönen kunne slet ikke matche teamkammeratens speed under kvalifikationen. (Foto: Jan Sommer)
Kimi Räikkönen kunne slet ikke matche teamkammeratens speed under kvalifikationen. (Foto: Jan Sommer)
 

19 kommentarer
Vis kommentarer