Kevin ligeglad med farven: Bare den er hurtig

Kevin Magnussen glæder sig til at komme i aktion i Melbourne - farven på den nye racer er knap så vigtig…

Her er Kevins egne forventninger til første løb (Video: Jan Sommer)
Følg Formel 1

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Hemmeligheden var en af de mindre velbevarede.

Kevin Magnussens nye Renault-racer er gul. Hvilket var franskmændenes farve, sidst de var store som fabrikshold i Formel 1 – og som har været har været deres farve siden 1946.

RS16’eren har også elementer af sort på sig, fordi teamets fans tog så godt imod den første udgave af Renault-raceren, som var overvejende sort.

Endelig har den også et par områder med guldfarve. Fordi det er, hvad Renaults seneste investering i Formel 1 gerne skulle ende med.

Sådan forklarede chefen for Renault Sport F1 Cyril Abiteboul tankerne bag farvevalget til Kevin Magnussen og Jolyon Palmers bil.

For teamets dansker betød farven gul ikke helt så meget …

- Jeg lægger ikke noget som helst i den farve. Hvis den er hurtig, så er jeg rigtig glad, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Se Ekstra Bladets interview med Kevin Magnussen og hør mere om forventningerne til weekenden og nye opgaver hos Renault. (TV: Jan Sommer/Ekstra Bladet)

Bilen blev præsenteret til en i Formel 1-sammenhæng intim seance for særligt inviterede i et filmstudie i Melbourne.

Bare finpudset lidt
Men ligesom til Renaults oprindelige lancering i februar i Paris, stod kørerne ikke foran den rigtige racer. Den er ved at blive samlet i garagen på Albert Park, så den er klar til den tidlige træning fredag.

Her er lynet, Kevin Magnussen skal køre Formel 1 i denne sæson. (Foto: Jan Sommer)
Her er lynet, Kevin Magnussen skal køre Formel 1 i denne sæson. (Foto: Jan Sommer)
 

Det eneste, som var 2016 ved raceren på scenen, var farven. Frontvinge og chassiset var gammelt – og den havde ingen motor. Selv hvis den rigtige udgave af RS16-raceren havde holdt på scenen ville den ikke adskille sig meget fra den sorte udgave, som Kevin Magnussen testede i Barcelona for to uger siden: 

- Der er ikke sket så forfærdelig meget siden da. Der er blevet analyseret rigtig meget på alle de data, vi har indsamlet til testen, og så er der blevet finpudset derefter. Men der har været ret kort tid imellem, så det er ikke kommet nogen rigtig store opdateringer. Generelt set er det den samme bil, vi kommer med. Bare finpudset lidt – og så er den gul!

Ekstra Bladet diskuterer Renaults nye racer i tv-studiet.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+