Kevin ligger lunt til amerikansk F1-sæde

McLarens danske tredjekører er rykket op blandt topbejlerne hos Haas F1

Er der intet sæde hos McLaren i 2016, kan Kevin Magnussen i stedet ende hos det nye Haas F1-team. (Foto: Jan Sommer)
Er der intet sæde hos McLaren i 2016, kan Kevin Magnussen i stedet ende hos det nye Haas F1-team. (Foto: Jan Sommer)

MONZA (Ekstra Bladet): Når en dør lukker sig, åbner der sig nogle gange en ny.

Selv om McLaren formentlig fortsætter med sin nuværende kørersammensætning endnu en sæson, kan Kevin Magnussen stadig være at finde på Formel 1-gridden i 2016.

I stigende grad bliver Kevin Magnussen nævnt som potentiel kører hos det nystartede amerikanske Haas F1.

Debutanterne skal køre med Ferrari-motor, og længe har italienernes nuværende tredjekører, Esteban Gutierrez, været topkandidat til et sæde. Med sin tilknytning til Ferrari og sit mexicanske pas er den tidligere Sauber-kører et oplagt match - latinamerikanere er som bekendt en stor befolkningsgruppe i USA.

Esteban Gutierrez har længe været rygtet til Haas F1.
Esteban Gutierrez har længe været rygtet til Haas F1.
 

Som amerikansk islæt har den nuværende GP2-kører Alexander Rossi ofte været sat i forbindelse med forretningsmanden og Nascar-teamejeren Gene Haas’ Formel 1-projekt. Men over for motorsport.com fastslår teamchefen Gunter Steiner, at man ønsker to kørere med Formel 1-erfaring.

- Hvis en rookie kommer ind, giver vi ham ikke en stor chance for at blive en succes. Hvad får han ud af det. Vi er selv rookier, så til syvende og sidst er vi nødt til at have en testet vare, siger han.

Se også: Kevin håber på tæt McLaren-dyst: Jeg hepper på Jenson

Haas F1 ønskede at tilknytte Nico Hülkenberg, men tyskeren valgte at blive hos Force India. Roman Grosjean er også på ønskelisten - han er imidlertid på kontrakt hos Lotus og skal formentlig ingen steder, da Renault i kulissen lurer på en overtagelse af teamet.

Dermed er Kevin Magnussen rykket langt frem på listen over potentielle kandidater - en kort liste, der også tæller franske Jean-Eric Vergne (tidligere Toro Rosso) og som outsider britiske Max Chilton (tidligere Marussia).

Hvis Haas vælger dansk bliver det på grund af Kevin Magnussens evner og erfaring og indebærer samtidig et brud med McLaren. Som team har briterne ingen interesse i at placere en kører hos et team i partnerskab med Ferrari.

Glipper muligheden hos McLaren, er Kevin Magnussen interesseret.

- Jeg har været åben, når folk har villet snakke. Jeg vil gerne holde alle døre åbne, siger danskeren, som dog allerhelst vil afløse Jenson Button hos McLaren.

Så længe briterne har option på danskerens 2016-sæson, kan Kevin Magnussen imidlertid ikke skrive under med et andet team. Efter Ekstra Bladets oplysninger udløber den ved udgangen af september.

Se også: Kevin klar til McLaren-brud

47 kommentarer
Vis kommentarer