Kevin lurer på chancen: Men olieselskab benægter problemer

Der er endnu ingen afklaring på, om Pastor Maldonados sponsor kan betale for hans sæde hos Lotus Renault - hvis ikke, kan Formel 1-sædet blive Kevin Magnussens

Sådan bliver den nye sæson i Formel 1 ifølge Kevin Magnussen

Kevin Magnussen er i disse dage tæt på en ny Formel 1-kontrakt, hvis man skal tro de spekulationer, der omgiver Lotus Renault-holdet.

Danskeren står i første omgang, så vidt vides, til en reservetjans for Jolyon Palmer og Pastor Maldonado, men den situation kan hurtigt ændre sig, hvis ikke Maldonado får styr på sit økonomiske bagland.

En storpolitisk krise i Venezuela og et dramatisk fald i oliepriserne har givet Maldonados sponsor, det statslige olieselskab PDVSA (Petróleos de Venezuela), visse udfordringer, og det kan betyde, at Maldonado er på vej væk fra Lotus Renault.

Lederne for Formel 1-holdet var i sidste uge i Venezuela for at tale med PDVSA, hvilket angiveligt skyldtes manglende betaling af en beløb på 50 millioner dollars.

Kevin Magnussen får Formel 1-sæde hos Lotus-Renault, hvis ikke Pastor Maldonados sponsor snart hoster op med millioner - deadline er overskredet med flere uger (Foto: Allover) Formel 1 - 13. jan. 2016 - kl. 15:44 BBC: Kevin afløser, hvis ikke pengene kommer

At mødet skulle have handlet om den manglende sponsor-indbetaling, afvises dog af en talsmand for olieselskabet.

- Det er alt sammen spekulationer. Vi har ikke fået andet at vide end det, vi aftalte med Lotus sidste år, siger talsmanden til den venesuelanske avis El Universal.

- Sådan nogle møder holdes altid, så man kan planlægge fælles aktiviteter, så det er der intet underligt i, siger talsmanden.

At PDVSA dog har visse problemer i øjeblikket understreges af, at amerikanske myndigheder i efteråret begyndte en efterforskning af virksomheden i en sag om korruption.

Pastor Maldonado, eller 'Crashtor', som han på grund af sine mange afkørsler kaldes af nogle fans, er efter alt at dømme afhængig af sin tunge olie-sponsor, hvis han vil beholde sædet hos Lotus Renault, da teamet har brug for penge.

Kevin Magnussen har som nævnt i første omgang været i spil til en tjans som reserve, hvorefter han skulle være i spil til Maldonados sæde i 2017.

Men hvis ikke venezuelanerens sponsorer kan betale, kan den 23-årige dansker måske allerede i 2016 overtage sædet - i hvert fald ifølge den sidste uges spekulationer i engelsk presse.

Magnussen var for et par uger siden på et to-dages besøg hos Lotus Renault i deres hovedkvarter i Enstone ved Oxford, hvor han mødtes med teamets topledelse.

Noget at drømme om ... (Foto: Philip Davali, Ekstra Bladet) Formel 1 - 12. jan. 2016 - kl. 21:36 Engelsk avis: Kevin forhandler med Formel 1-hold

17 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere