Kevin Magnussen i gode hænder hos stjernemager

Kevin Magnussen kan ikke få en bedre mentor end Renaults løbsdirektør, Frédéric Vasseur, mener sportschef

Kevin Magnussen kan godt være tilfreds med sin chef (Foto: AP)
Kevin Magnussen kan godt være tilfreds med sin chef (Foto: AP)

Hvad har Lewis Hamilton, Sebastian Vettel og Nico Rosberg til fælles - altså ud over alle de mange overhalinger, sejre og podieplaceringer?

Svaret er, at de alle har været gennem hænderne på Frédéric Vasseur. Manden, som er nyansat løbsdirektør for Kevin Magnussen hos Renault, er kendt for sin evne til at gøre talenter til stjerner.

Den unge dansker er dermed i de bedst tænkelige hænder, vurderer sportschefen i Dansk Automobil Sports Union (Dasu), Bo Baltzer Nielsen.

- Jeg blev glad, da jeg så hans navn. I min optik er Vasseur en super god mand at få ind i teamet.

- Jeg tror, han stod bag at hente Esteban Ocon ind som reservekører hos Renault, for han kørte med Ocon sidste år i GP3 og vandt mesterskabet.

- Jeg tror også, at han har haft en finger med i spillet med hensyn til at pege på Kevin. Vasseur kan med sit virke se talent, når der er talent, siger Bo Baltzer.

Kevin Magnussen i midten omgivet af reserven, Esteban Ocon, Frankrig og medkører, Jolyon Palmer skulle ikke komme til at køre tør for penge i den kommende sæson (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin og Renault vælter sig i penge

Kevin Magnussen i midten omgivet af reserven, Esteban Ocon, Frankrig og medkører, Jolyon Palmer skulle ikke komme til at køre tør for penge i den kommende sæson (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin og Renault vælter sig i penge Michael Schumacher med konen Corinna før den tyske Formel 1-kørers skiulykke (Foto: AP) Formel 1 Millionerne ruller: Så dyrt er det at holde Schumacher i live

Vasseur har udviklet og plejet talentet hos ikke bare Hamilton, Vettel og Rosberg. Han har også gjort Valtteri Bottas, Jules Bianchi, Nico Hülkenberg og mange andre til mestre på deres vej mod Formel 1.

Den 46-årige franskmand er blevet kaldt "den klogeste mand, jeg kender" af Mercedes-bossen "Toto" Wolff.

Vasseur betegnes som en dygtig, men hård mand. Den stil er anderledes end den, som Magnussens tidligere løbsdirektør Eric Boullier praktiserede hos McLaren, vurderer Bo Baltzer.

- Mit forståelse er, at Vasseur kalder en spade for en spade, mens Boullier har en tendens til at pakke tingene mere ind, siger Bo Baltzer.

Vasseur er ny i Formel 1 - i øvrigt lige som Boullier var det. Vasseur har ellers haft tilbud nok, men har tidligere takket nej, fordi holdene ikke kunne indfri hans ambitioner.

Også det tyder godt for Magnussen - for når Renault efter flere års forgæves forsøg nu har formået at lokke Vasseur til, skyldes det, at Vasseur ser mulighed for at føre også Magnussens team ind på øverste hylde.

- Det er ikke nok at sige, at du vil vinde. Det er nødvendigt at have firmaet bag dig. Det var katalysatoren bag Mercedes' succes.

- Renaults ambition er klar: At komme på podiet i løbet af tre år og at være i en position til at blive mester inden for fem, siger Vasseur ifølge L'Equipe.

Pastor Maldonado taler for første gang ud om, hvordan det var at miste Renault-sædet til Kevin Magnussen i 11. time (Foto: AP) Formel 1 Skubbet ud af Kevin: Nu taler han ud

Kevin Magnussen glæder sig til igen at køre F1-ræs. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Renault-boss: Derfor valgte vi Kevin

3 kommentarer
Vis kommentarer