Kevin Magnussen i spil til genopstået F1-hold

Flere medier skriver, at den anden plads på Manor GP går til en McLaren-kører - Kevin Magnussens danske manager afviser kontakt

Kevin Magnussen nævnes som en kandidaterne til det sidste ledige sæde i Formel 1 i 2015. (Foto: McLaren-Honda)
Kevin Magnussen nævnes som en kandidaterne til det sidste ledige sæde i Formel 1 i 2015. (Foto: McLaren-Honda)
Følg Formel 1

BARCELONA (Ekstra Bladet): Fallerede Marussia er ved i 11. time at genopstå som Formel 1-team under navnet Manor GP og menes at blive klar til ræs allerede om to uger i Australien.

Fordi McLaren er en af lilleputtens store kreditorer kan det åbne for et sæde allerede i denne sæson til en af teamets kørere.

Kevin Magnussen nævnes som potentiel Manor-kører; men det samme gør teamkollegaen Stoffel Vandoorne alt afhængigt af, hvor i rygtestrømmen man lægger sig.

Hovedinvestoren bag redningsplanen, som 19. februar bragte Marussia ud af økonomisk administration, er 37-årige Stephen Fitzpatrick. Nordireren er grundlægger af energiselskabet Ovo og er tilpas stor race-fan til at spytte angiveligt 50 millioner euro af egne midler i sin Formel 1-drøm.

Med i genetableringen af også den tidligere chef for supermarked-kæden Sainsbury’s Justin King, tidligere beskrevet som redningsmanden, men han investerer ifølge BBC ikke i teamet.

Kører med Ferrari-motor
En aftale om at benytte 2014-motorer fra Ferrari er på plads, og samarbejdet med italienerne fortsætter i fremover.

Samtidig knokler teamet for at modificere sidste års bil, så den lever op til standarderne for 2015.

Manor GP får ikke glæde af Ferraris nye motorenhed, men derimod den gamle, som var 2014-gridens svageste. (Foto: Jan Sommer)
Manor GP får ikke glæde af Ferraris nye motorenhed, men derimod den gamle, som var 2014-gridens svageste. (Foto: Jan Sommer)
 

Marussia/Manor næststørste kreditor efter Ferrari er McLaren, da lilleputten blandt andet har lejet briternes vindtunnel. En måde at tilbagebetale noget gæld eller udskyde betaling kunne være at give plads til et McLaren-talent.

Genopstået F1-hold klar til Melbourne

Det ene sæde er optaget af briten Will Stevens, som i forvejen kender Kevin Magnussen fra deres fælles tid på Carlin-teamet i Formel Renault 3.5 i 2012.

Tyske motorsport-total hævder, at Kevin Magnussen bliver Manor GP’s anden kører. Til gengæld mener både belgiske og italienske medier at vide, at sædet tilfalder McLarens fjerdekører Stoffel Vandoorne.

Offentliggørelsen forventes senest i næste uge.

Kevins manager: Ingen kontakt til Marussia/Manor
McLaren-Hondas hold i Barcelona har endnu ikke forholdt sig til rygterne - de har travlt med at få deres egen racer til at køre - men Kevin Magnussens danske manager afviser kategorisk koblingen.

- Vi taler stadig ikke med Manor/Marussia. Og der har ikke været kontakt omkring emnet fra McLarens side, fastslår Dorte Riis Madsen over for Ekstra Bladet.

Med 2014-motor og en modificeret udgave af en gammel Marussia bliver Manor GP sikker agterlanterne i 2015-sæsonen.

Truet Formel 1-hold nægtet hjælp

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?