Kevin Magnussen i spil til nyt sæde

Kevin Magnussen skal ikke køre Formel 1, til gengæld kan han ende i den amerikanske Indycar

Kevin Magnussen kan være på vej til IndyCar (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen kan være på vej til IndyCar (Foto: Jan Sommer)

Fremtiden er uvis for danske Kevin Magnussen, efter han blev vraget som Formel 1-kører for McLaren.

Magnussen er dog fortsat på kontrakt med det britiske team, men tidligere på ugen meldte han selv ud, at han ikke vil have køretid i Formel 1-raceren denne sæson. Ikke engang i forbindelse med træningerne.

Spekulationerne om hans fremtid i motorsporten er dermed også i fuld gang og seneste bud på, hvad 2015 kan tilbyde danskeren, er en sæson i den amerikanske IndyCar-serie under ledelse af Michael Andretti.

- Det mest fascinerende rygte involverer McLarens Formel 1-kører Kevin Magnussen, der ikke har et sæde denne sæson, skriver den amerikanske motorsportsside Racer.com i forbindelse med et større interview med netop Michael Andretti.

Kevin Magnussen får ikke nogen trøstepræmie af cheferne hos McLaren - han kommer ikke engang til at træne i 2015-raceren, selvom han officielt er tredjekører. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Ny skuffelse for Kevin: Ingen Formel 1-træning i år

Det er ærgerligt, at Kevin Magnussen ikke skal fredags-teste for McLaren i 2015. Men sådan er det nu engang at være tredjekører, påpeger Jason Watt. (Foto: Jan Magnussen) Formel 1 Watt om Formel 1-tests: Kevin presset ud

IndyCar foregår over 17 løb, og ifølge Racer.com skal Kevin indgå i et team bestående af op til fem kørere. Holdet består lige nu af tre kørere, men Michael Andretti - hvis søn Marco også er på holdet - satser på at have helt op til fem kørere til 2015-sæsonen.

Andretti Autosport arbejder sammen med Honda, hvorfor et skifte dertil vil kunne give mening for både McLaren, Kevin Magnussen og Andretti.

Et forståeligt smil på Caroline Wozniackis læber - hun tjente næsten 100 mio. kroner i 2014 (Foto: Evan Agostini/Invision/AP) Sport og Spil SÅ meget tjente de danske sportsstjerner i 2014

Michael Andretti sammen med sin søn Marco (Foto: AP)
Michael Andretti sammen med sin søn Marco (Foto: AP)
 

Andretti brød efter en sæson med McLaren
Andretti havde tilbage i 1993 selv en sæson i Formel 1 på netop McLaren, der dog ikke endte med den store succes. Sønnike af motorsportslegenden Mario Andretti fik en enkelt podieplads og scorede blot syv point for McLaren, i en sæson der bød på store nedture inklusive blot tre gennemførte omgange i de tre første løb.

Selvom bruddet med Ron Dennis dengang ikke var kønt, så kan det altså ifølge amerkanske sportsmedier ende med, at Andrettis team 'Andretti Autosport' kan tilbyde Kevin Magnussen et sæde i IndyCar-serien.

- Det er kun gået 20 år, ikke? Jeg kan ikke kommentere noget af det. Jeg vil sige så meget, at der vil være nogle gode ting. Jeg tror, der er et par navne, der kunne være interessante, og der er også nogle, der ikke er på jeres liste, siger Michael Andretti ifølge hjemmesiden formulaspy.com om Kevin Magnussen-spekulationerne, der dog kan få konkurrence af en anden eks-Formel 1-kører Jean-Eric Vergne.

Kevin Magnussen forud for sæsonens sidste løb i Abu Dhabi. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Hård kritik: Umodent af Kevin

Kevin Magnussen, Jenson Button og Fernando Alonso (Foto: McLaren) Formel 1 Magnussen: Alonso-nyhed hæmmede mig

Michael Andretti med sin ene kører Ryan Hunter-Reay efter at have vundet i Indianapolis i maj måned sidste år (Foto: AP)
Michael Andretti med sin ene kører Ryan Hunter-Reay efter at have vundet i Indianapolis i maj måned sidste år (Foto: AP)
 

Kevin Magnussen opnåede i sin rookie-sæson i Formel 1 en podieplads i sæsonens første løb, scorede i alt 55 point og endte på en samlet 11. plads i VM-stillingen. Det var desværre for danskeren ikke nok til at score en ny kontrakt i Formel 1 med McLaren, der i stedet valgte at satse på de tidligere verdensmestre Jenson Button og Fernando Alonso - sidstnævnte kom til fra Ferrari.

Kevin Magnussen har også været bragt i spil i den japanske GT-serie som kører for Honda.

Jason Watt og Kevin Magnussen på Hockenheim før Tysklands Grand Prix 2014. Watt mener, at der er tre serier, som Magnussen skal holde sig fra i næste sæson. (Foto: Tariq Mikkel Khan) Sport og Spil Jason Watt: Her er Kevins fremtid

Kevin Magnussen skal tænke sig om, når han vælger sin racerbil i den kommende sæson. (Foto: Jonas Olufson) Sport og Spil Eksperten: Her er Kevins muligheder

0 kommentarer
Vis kommentarer