Kevin Magnussen snydt for testkørsel

Fernando Alonso vil selv teste i Østrig, og så må McLaren-Hondas tredjekører sidde over

Mod forventning bliver der ingen testtid til Kevin Magnussen i Østrig. (Foto: Jan Sommer)
Mod forventning bliver der ingen testtid til Kevin Magnussen i Østrig. (Foto: Jan Sommer)

Efter planen skulle Kevin Magnussen have siddet i McLaren-Hondas MP4-30-racer til Formel 1-testen om to uger efter Østrigs Grand Prix.

Men som ofte før i denne sæson går tingene ikke som planlagt på McLaren-Honda-teamet.

- Så vidt jeg ved, skal jeg alligevel ikke teste i Østrig, siger Kevin Magnussen til BT.

GP2-favoritten Stoffel Vandoorne kører den ene dag, idet Formel 1-reglerne kræver, at halvdelen af test-tiden skal foretages af en såkaldt 'young driver' uden grandprix-erfaring.

Formel 1 Smadrer sin F1-racer efter dum begynder-brøler

I stedet for den danske tredjekører har Fernando Alonso besluttet sig for at køre testen på Red Bull Ring i Spielberg. Og som førstekører har han førstevalg.

Noget lignende skete i fjor, hvor Stoffel Vandoorne var lovet testtid i Bahrain, hvorefter Kevin Magnussen i sidste øjeblik endte i bilen.

Til testen i Barcelona kørte Jenson Button samt Oliver Turvey som 'young driver'.

Kevin Magnussen er lovet en testdag i løbet 2015, men når Fernando Alonso selv vil have pladsen, er der ikke flere fulde testdage tilbage før sæsonafslutningen i Abud Dhabi.

For at spare penge er der skåret ned på antallet af test i løbet af sæsonen, så der i 2015 kun er to. Herudover må holdene kun benytte deres racere i forbindelse med grandprixer og til enkelte reklame- og pr-events.

På grund af sin vikartjans som følge af Fernando ALonsos testulykke, har McLarens dansker dog allerede fået mere tid bag rattet i denne sæson, end han kunne have forventet som tredjekører.

McLaren-chef Ron Dennis (th.) vil gerne have lidt mere økonomisk dansk opbakning, så Kevin Magnussen kan komme tilbage til Formel 1. (Foro: Riis Photography) Formel 1 McLaren-boss: I kan hjælpe Kevin til VM-titlen

TV: Se det skøre øjeblik, da et murmel-dyr forstyrrede Formel 1-GP

8 kommentarer
Vis kommentarer