Kevin møder gammel rival igen: 'Han har været meget heldig'

Som en del af McLarens kørerduo for den kommende sæson får Stoffel Vandoorne samme chance, som Kevin Magnussen gjorde for tre år siden

De konkurrerede begge i Formel Renault 3,5-serien og har på samme tid været en del af McLarens talentprogram.

I 2017 krydses deres veje så igen. Kevin Magnussen og Stoffel Vandoorne kan se frem til et år, hvor de for første gang i fællesskab har en fuld sæson forude som fast del af Formel 1-feltet.

Jenson Buttons karrierestop har banet vejen for Vandoorne hos McLaren, hvor belgieren i 2017 vil blive kollega med Fernando Alonso. Timingen for forfremmelsen hos det britiske team er ifølge Magnussen optimal for sin jævnaldrende konkurrent.

- Jeg tror, han har været meget heldig ved at komme ind i Formel 1 på et rigtig godt tidspunkt. Han kommer til McLaren i en god tid. Der sker en masse gode ting der, og jeg tror, at det er et godt sted at være lige nu, siger Magnussen ifølge motorsport.com.

Det er specielt partnerskabet med Fernando Alonso, som Magnussen særligt ser som en fordel for Vandoorne. For med spanieren som sin direkte målestok bliver den talentfulde belgier udsat for en kontrastfuld - og formentlig lærerig omvæltning.

- I GP2-serien var han vant til at vinde. Han havde for vane at være en lille smule selvglad i måden, han arbejdede på. Sådan er det med alle, der vinder. Du tager vare på dig selv. Du fokuserer på dig selv. Du har ikke et ret stort behov for at kigge på din holdkammerat, fordi du nemt slår ham. Nu bliver det anderledes, siger Magnussen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I Forme l Renault 3,5-serien konkurrerede Magnussen og Vandoorne mod hinanden. Her ses de på podiet i Frankrig. (Foto: Jan Sommer)
I Forme l Renault 3,5-serien konkurrerede Magnussen og Vandoorne mod hinanden. Her ses de på podiet i Frankrig. (Foto: Jan Sommer)
 

Erfaring er nøglen
Danskeren stod selv i samme situation som Vandoorne for tre år siden, hvor debutsæsonen hos McLaren også foregik ved siden af en erfaren herre.

Dengang var det Jenson Button, som udgjorde anden halvdel af kørerduoen på teamet, og Magnussen – der ankom til Formel 1-manegen med et verdensmesterskab fra Formel Renault 3,5-serien i bagagen - kan derfor godt sætte sig i Vandoornes sted.

- Han (Vandoorne) vil have en, han skal give opmærksomhed. Han er nødt til at se på det, Alonso gør, og lære af det, fordi han er bedre end dig til at begynde med, da han har så meget erfaring. Og netop erfaring er det, du virkelig skal være opmærksom på, og lære alt, hvad du kan af, siger Magnussen.

Stoffel Vandoorne har allerede kørt et enkelt Formel 1-grandprix i karrieren, da han i den forgangne sæson vikarierede for Fernando Alonso i Bahrain. Den 24-årige belgier kørte i mål på en 10. plads i ørkenstaten, hvorfor han akkurat som Magnussen også kom på tavlen i sit første løb.

Danskerens andenplads i debuten i Melbourne i 2014 er stadig hans bedste resultat. Og det står stadig som McLarens bedste præstation i et enkeltstående grandprix siden Jenson Button vandt i Brasilien i 2012.

Nu er det op blandt andet op til Stoffel Vandoorne at ændre på det ...

Genoplev Kevin Magnussen på podiet i debuten her:

 

Formel 1 Alonso sviner fire konkurrenter på 10 sekunder

Foto: Philip Davali Formel 1 Kevin kiggede i spåkuglen: Her tog han fejl

49 kommentarer
Vis kommentarer