Kevin og Romain på kollisionskurs: - Vi skal have et ord sammen

Haas-duoen vil for alt i verden undgå hinanden, når de søndag morgen skal forsøge at levere teamets bedste resultat nogensinde

Følg Formel 1

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Albert Park er notorisk svær at overhale på, hvorfor den første chikane i Australiens Grand Prix som altid bliver altafgørende. Bedste chance for at avancere i hele løbet er efter starten gennem sving et og to, hvor nogen bliver nødt til at trække sig - eller risikere konsekvenser.

I tredje startrække holder Kevin Magnussen og Romain Grosjean og er dermed på direkte kollissionkurs, når feltet snævrer ind, og nogen som regel kommer til skade.

Situationen er Haas-duoen fuldt bevidst om og understregede lørdag aften i Australien, at de har planer om at opføre sig lidt mere professionelt end eksempelvis Sergio Perez og Esteban Ocon fra Force India, som flere gange sidste sæson gjorde det utænkelige; at køre så hårdt race mod hinanden, at de ødelagde både hinandens og teamets muligheder.

- Jeg er sikker på, at vi lige skal have et ord sammen. Men ingen bekymring. Vi har et godt forhold. Alt kan ske, det er racing, men vi vil gøre vores bedste for ikke at lave et Force India-agtigt scenarie, sagde Romain Grosjean efter den imponerende Haas-kvalifikation.

Kevin Magnussen har umiddelbart fordelen som forreste Haas-racer i det rene spor, men han tænker længere end det første altafgørende sving.

- Vi har ingen planer om at spolere denne her chance. Det er ikke et mesterskab, som afgøres på et enkelt løb; der følger 20 løb. Vi skal lave gode resultater til konstruktør-VM. Selvom vi håber, at det ikke bliver vores eneste konkurrencedygtige weekend, skal vi kapitalisere på de her positioner, siger danskeren.

- Vi laver ikke en aftale, men vi behøver ikke snakke synderligt lang tid om det. Romain og jeg har en lidt anden mentalitet end de to latinoer på det andet team. Vi ved godt, hvad vi er hyret til, og hvad vores jobbeskrivelse går ud på, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet..

En koncentreret Kevin Magnussen under kvalifikationen. Foto: All Over Press
En koncentreret Kevin Magnussen under kvalifikationen. Foto: All Over Press
 

Teamchefen Günther Steiner er dog fuldt ud bevidst om, hvor galt det kan gå i første sving på lige Albert Park.

- Jeg har ingen strategi, det må du spørge din landsmand om, siger han, da Ekstra Bladet spørger til, hvordan de vil tackle udfordringen i første sving.

- De sagde, at de ville tale sammen …

- Og du ved du godt, hvad de mener. Lad mig, nej lad mig, griner Steiner.

- Den bro krydser vi søndag morgen. Ellers har de for længe til at tænke over det og komme op med de mærkeligste ideer, siger teamchefen, før tonen bliver lidt mere alvorlig.

- Du kan ikke lave regler, for de er omgivet af folk, som prøver at komme frem. Man kan ikke sige, at jeg vil ikke angribe min teamkammerat. Det handler om at respektere hinanden og ikke køre ind i hinanden med vilje. Og så håbe, siger Steiner.

Haas-duoen starter i tredje startrække som femmer og sekser.

Fordi der ligger både en Red Bull og en Mercedes bagved vil en syvende- og ottendeplads i grandprixet være en drømmestart for Haas.

Både Renault og McLaren lurer bagved. Om end Haas’ fart i løbstrim så lovende ud, tvivler teamchefen på, at det er muligt at overhale senere i løbet, hvis eksempelvis en af Renaulterne slipper forbi i første sving. Dertil er forskellene på holdene for små.

Kevin Magnussen og Romain Grosjean skal for alt i verden undgå infight under starten i Melbourne. Foto: Albert Gea, Ritzau/Scanpix
Kevin Magnussen og Romain Grosjean skal for alt i verden undgå infight under starten i Melbourne. Foto: Albert Gea, Ritzau/Scanpix

Australiens Grand Prix begynder klokken 07.10 dansk tid og kan følges live på ekstrabladet.dk

Haas-chef jubler efter stor kval: Forbløffende godt

Watt imponeret: - Kevin kan ende på podiet

Værsgo Formel 1-fans: En times tv om den hyper-spændende sæson

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+