Annonce:
Annonce:

Kevin overrasker: Her er mit Formel 1-idol

Blandt de mange store mestre i Formel 1-verdenen har Kevin Magnussen et lidt atypisk idol

Annonce:
Følg Formel 1

Når man som ung, ambitiøs racerkører med karriere-blikket fastnaglet mod formel 1 skal finde en kører i motorsportens kongeklasse, så er der mange navne at vælge imellem.

Typisk husker man en superkører fra sin barndom, der måske har givet en lyst til selv at køre. i tilfældet Kevin Magnussen ville kørere som Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton eller Sebastian Vettel være oplagte bud.

Det kunne såmænd også være hans egen far, Jan, der jo kørte 24 grandprixer i 1990'erne.

Men det er ingen af dem, Kevin Magnussen fremhævede, da han på sin facebook-side tog imod spørgsmål og altså blev spurgt om sit største idol i Formel 1.

Her faldt valget i stedet på en kører, der aldrig nogensinde har vundet verdensmesterskabet, og som indstillede F1-karrieren i 1961 - 31 år før Magnussen selv blev født.

Annonce:

- Mit Formel 1-idol er Stirling Moss. Jeg synes, at han er den perfekte racerkører. Han er meget gammel nu, han kørte i 1950'erne og 1960'erne, siger Kevin Magnussen, der har en helt speciel grund til at vælge englænderen, der vandt 16 grandprixer i sine 66 starter:

- Dengang var kørerne der for ræset og ikke andet. Der var ingen anden grund til at køre end for fornøjelsens skyld. De tjente ikke mange penge, og det var satans farligt.

- Vi har travlt med at køre 20 løb om året, og de kørte flere end 80 i alle mulige serier. De kørte alt det, de kunne, fordi de elskede ræs. Det er inspirerende.

53686389.jpg
En anden god grund til beundringen er, at Kevin Magnussen rent faktisk har mødt Stirling Moss, der gjorde et stort indtryk på ham.

- Jeg har haft fornøjelsen af at møde ham. Jeg har besøgt ham i hans hjem til frokost med en ven, der kender ham godt. Han fortalte fede historier fra gamle dage. Det var fedt, siger den danske Haas-kører.

Se Kevin Magnussen få en frustrerende start på sæsonen i Australien:

Annonce:

Helt ueffen var Stiling Moss dog ikke på trods af, at han aldrig vandt VM-serien. Fire gange sluttede han på den samlede andenplads og tre gange på tredjepladsen, mens han tog 18 sejre i Formel 1-løb, der dengang ikke var med på den officielle VM-kalender.

I alt er han noteret for 135 på tværs af alle klasser, og han er flere gange blevet kåret som den bedste Formel 1-kører kører, der aldrig har vundet VM.

Lynhurtige legender: Formel 1's 25 største kørere

Kevin forklarer: Her vil jeg køre i fremtiden

Kevin har lært af dyre fejl: Skal starte forfra

Kevins boss: Derfor har vi en fordel

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Politiske skandaler har siden 2003 udløst 12 kommissioner
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: