Kevin på ønskelisten: Nu sætter holdet procenter på chancen

Det amerikanske Haas-team har Kevin Magnussen på ønskelisten, men de er ikke sikre på, hvad fremtiden bringer

Der mangler stadig flere brikker i det store Formel 1-puslespil, og en af brikkerne er lavet af dansk materiale.

Kevin Magnussen har stadig ingen afklaring i forhold til næste sæson, men lige nu ser det ud til, at den 24-årige racerkører har gode muligheder.

Hos det amerikanske Haas-team ser det ud til, at mexicanske Esteban Gutiérrez er på vej ud af bildøren, og her står Magnussen klar i kulissen. Det fortæller det tyske motorsportmedie Auto und Motor.

Som Ekstra Bladet tirsdag kunne fortælle, så er parterne langt i forhandlingerne, uden at der endnu skulle foreligge et helt konkret kontrakttilbud.

Auto und Motor er på linje, og de har spurgt Haas-teamchef Günther Steiner om holdets fremtidige kørersammensætning.

Både Kevin Magnussen og tyske Pascal Wehrlein er på ønskelisten hos Haas, og Steiner fortæller, at det lige nu er fifty-fifty, om de får en af de to eller om de må nøjes med en, der ikke figurerer på ønskelisten.

- Alle venter og ser, hvad andre gør. Alle må træffe en beslutning. Jeg tror, at der vil ske noget i forbindelse med løbet i Brasilien, siger han til det tyske medie.

Han forklarer, at det er svært at lave aftaler ved det sidste løb i Abu Dhabi, da folk er på vej væk fra Formel 1-cirkusset.

Før løbet i Mexico forklarede Steiner til Ekstra Bladets udsendte, at man havde dialog med flere end Kevin, men at feltet var snævret kraftigt ind.

 

Haas-forbindelsen
Lige nu virker det sikkert, at Romain Grosjean får det ene Haas-sæde næste år, og køreren har da også udtalt til Autosport, at han 'forventer at kunne øve sin amerikanske udtale'.

Så er det bare et spørgsmål om, hvem der skal være teamkammeraten?

Allerede sidste år var Kevin Magnussen tæt på at skulle køre på amerikansk manér.

Teamejer Gene Haas har offentligt fortalt, at Magnussen var lige bag Romain Grosjean i rækken, og det havde blot krævet et nej fra franskmanden, før danskeren var blevet tilbudt et sæde.

Nu er chancen der igen, men Magnussen har som bekendt også chancer hos sit nuværende team Renault, hvor han stadig har to løb tilbage denne sæson.

Fakta: HAAS F1-TEAM

  • Bag det amerikanske Formel 1-team står Gene Haas.
  • Den 62-årige ingeniør skabte sin milliard-formue ved at designe og bygge CNCdrejebænke i sit firma Haas Automation.
  • Grundlagde Nascar-holdet Haas CNC Racing, som i dag er fusioneret til Stewart-Haas Racing.
  • Haas ejer blandt andet en vindtunnel i North Carolina, som tidligere har været brugt af Formel 1-hold, og han havde oprindeligt planer om lade holdet have base i USA. Han blev rådet fra det og købte i stedet fallerede Marussias hovedkvarter i Banbury, som ligger mellem London og Birmingham tæt på Silverstone.
  • Teamet har indgået partnerskab med Ferrari om både levering af motor og teknisk assistance.
  • Kevin Magnussen var sidste år Haas F1' s andetvalg, men det lykkes teamet at lokke Romain Grosjean fra Lotus. Ferrari valgte den anden kører. Mexicaneren Esteban Gutiérrez, som var reservekører hos italienerne i 2015 efter fyresedlen hos Sauber.
  • Gutiérrez har telemogulen Carlos Slim i ryggen, men hans nuværende aftale med Ferrari udløber efter denne sæson.

Kevin Magnussen lader ikke til at mangle muligheder, hvis ikke han får en plads hos Renault. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Kevins dilemma: Sådan er danskerens tankegang

Se også: Kedelig karakterbog: Kevin får stryg af rivalen

99 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere