Kevin råbte og skreg: Skubbet ud af pointene efter kontroversiel duel

Kevin Magnussen var tæt på point i Italien, men måtte nøjes med 11. pladsen. Lewis Hamilton vandt på Ferraris hjemmebane og overtager VM-førstepladsen

MONZA (Ekstra Bladet): Kontroversielle kendelser har det med at klæbe sig til Kevin Magnussen, og Italiens Grand Prix var ingen undtagelse.

Danskeren råber normalt ikke over radioen og foretrækker at tale med folk bag lukkede døre; derfor valgte han at tage en snak med løbschef Charlie Whiting efter fredagens kørermøde, hvor den seneste tids domme var oppe at vende.

Men under et løb er radioen det eneste sted, hvor man kan tale til dommerne.

Omfattende straffe havde sendt Kevin Magnussen fra 16. til niendepladsen på startgridden. Bag ham lå begge Red Bull-kørere, og dem kunne Haas’ dansker ikke holde tilbage, så han sluttede 11’er.

Lige uden for pointene.

Max Verstappens overhaling mod slut var dog kontroversiel.

Hollænderen var klart hurtigere, men skubbede i duellen om tiendepladsen Kevin Magnussen af banen. Den placering havde Haas-køreren ellers længe forsvaret over for først Nico Hülkenberg og siden Daniil Kvyat.

- Hvad laver han. Skubber mig af banen. Det var crazy, råber danskeren frustreret over radioen.

Dommerne kiggede på situationen, men Verstappen slap for straf.

Jan.jpg
2017-udgaven af Italiens Grand Prix vil blive husket for en sjælden våd lørdag, som resulterede i en fire timer lang tidtagning. 

Oveni ventede straffe til hele otte kørere for skifte af forskellige motordele. En farce vil nogen mene, og Formel 1’s nye ejere vil gerne ændre det komplicerede og for kørerne urimelige system, hvor motor- og gearkasse koster dem sportsligt.

Udfordringen er at finde et system, så de rige teams ikke får en kæmpe fordel. 

Men det havde den fordel, at der blev vendt op og ned på den normale startrækkefølge.

Williams’ udskældte rookie Lance Stroll startede toer og Force Indias Esteban Ocon treer, mens begge Red Bull-kørere var sendt ned i den tunge ende.

Lewis Hamilton kom bedst fra karrierens 69. pole-position (en bedre end Michael Schumacher), og der skulle ikke gå mange omgange, før de unge overraskelser ikke længere var med helt fremme.

Mercedes-teamkammeraten Valtteri Bottas kørte sig op på andenpladsen, mens Ferrari-kørerne foran det enorme hjemmepublikum begyndte at råde bod på deres forfærdelige kvalifikation på regndæk; duoen startede femmer og sekser foran de entusiastiske tifosi.

Sebastian Vettel nåede trods alt podiet, men Lewis Hamilton overtager førstepladsen i VM-stillingen.

Red Bull var den helt store joker nede bagfra, og endnu en gang overstrålede Daniel Ricciardo teenage-fænomenet Max Verstappen med en fjerdeplads.

Den storsmilende australier jokede sidste uge med, at han behandlede sin bil bedre, talte til den, masserede den; han ville ikke kalde det forspil, men metoden var bedre end unge Max, der bare gik hårdt til den fra start.

Samme scenarie udspillede sig i Italien.

Trods 15 placeringers straf begyndte Max Verstappen som 13’er. Han prøvede at vinde det hele fra første omgang, og det blev da også til en drømmestart, hvor han overhalede fem - heriblandt Kevin Magnussen.

Men et sammenstød med Felipe Massa kostede en punktering, et tidligt pitstop og kampen om de sjove placeringer.

Hollænderen svinede den erfarne brasilianer, men dommerne kaldte det en racing incident. Det blev til et enkelt point til Red Bulls hollænder efter overhalingen til slut af Max Verstappen.

Räikkönen og Bottas i voldsom duel: Se hele starten fra Monza her:

Verstappen får super-start  - Men her går det galt:

Watt: Formel 1 er blevet det rene ’Vild med dans’

F1 Live resultater 2017

Watt vurderer: Ikke for heldigt, Kevin