Kevin-rival efter karrierens værste weekend: Det var ikke kønt

Jolyon Palmer lover snarlig bedring efter sin sidsteplads i Shanghai, som ikke skyldtes tekniske problemer

Det blev en grå weekend for Jolyon Palmer i Kina. (Foto: Jan Sommer)
Det blev en grå weekend for Jolyon Palmer i Kina. (Foto: Jan Sommer)

Kevin Magnussens teamkammerat Jolyon Palmer forlod rimeligt hurtigt Shanghai International Circuit efter sin sidsteplads af de 22 biler.

Det britiske magasin Autosport fik dog talt med den tidligere GP2-vinder, som i den seneste udgave beskriver Kinas Grand Prix som sin formentlig 'værste weekend i karrieren'.

Teamet og den 25-årige brite har efterfølgende nærstuderet data for at finde grunden til, at der var så stor forskel på de to biler - alene i kvalifikationen var der knap et sekund mellem de to Renault-kørere.

Umiddelbart er der ingen tegn på, at der var tekniske problemer. Snarere begyndervanskeligheder med de komplicerede Formel 1-racere og deres følsomme dæk.

- Det var ikke kønt, og vi analyserer for at sikre os, at vi lærer alle lektier fra denne weekend. Det var en weekend, hvor jeg havde det svært, så vi gør alt for at forstå hvorfor, siger Jolyon Palmer i Renaults optakt til grandprixet i Rusland.

- Jeg lærer stadig, hvad jeg har brug for af bilen på forskellige baner, på forskellige baner og i forskellige betingelser. Vi har gjort fremskridt i at dissekere og forstå, hvilket skulle blive omsat til forbedringer på banen inden for overskuelig fremtid, siger den britiske rookie.

Kevin gjorde sit i Shanghai, men det rakte kun til en 17.-plads. (Foto: Jan Sommer) Sport og Spil Watt græmmer sig: Øredøvende ydmygelse af Renault

Palmer fik en glimrende debut som Formel 1-kører i Australien, hvor han slog Kevin Magnussen i kvalifikationen og kørte en 11. plads hjem i løbet.

Siden har formkurven været nedadgående. I Bahrain fik han to forsøg på friske dæk for at slå Kevin Magnussens tid i kvalifikationen, hvilket ikke lykkes. Selve løbet blev spoleret af et hydraulisk læk.

Jolyon Palmer kunne slet ikke få bilen til at fungere i Shanghai. (Foto: Jan Sommer)
Jolyon Palmer kunne slet ikke få bilen til at fungere i Shanghai. (Foto: Jan Sommer)
 

Og i Shanghai endte han som nummer sjok efter Manors Rio Haryanto.

- Mit første mål er at komme tilbage til niveauet for Melbourne, hvor jeg var tilfreds med bilen. Også som team var vi tilfredse med, da vi havde begge biler videre til Q2 i kvalifikationen og var tæt på pointene med begge biler.

- Jeg har ikke været i stand til at gentage det i de seneste løb, så det har vi fokuseret på. Vi ved, at Rusland formentlig ikke bliver den allerbedste bane for os, men jeg er fokuseret på min egen indsats og vil bag rattet forsøge at få det maksimale ud af situationen, siger Jolyon Palmer.

Kevins øverste chef, Renaults administrerende direktør Cyril Abiteboul, roser sin danske kører. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Renault-chefen eksklusivt: Kevin kan blive en stor leder

Med sin ringe præstation i Kina endte Palmer med at hjælpe Kevin, mener Jason Watt. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin-rival slagtet: Grænser til det pinlige, Palmer

I 2014 leverede Kevin Magnussen en af sine bedste starter i netop Sochi. Gense den her:

Kevin Magnussen ser blandt andet frem mod Ruslands Grand Prix i dette indslag:

16 kommentarer
Vis kommentarer