Kevin-rival stryges fra træning

Det bliver Jolyon Palmer - ikke Kevin Magnussen - der må undvære næste fredags træning forud for det spanske grandprix

Kevin skal ikke være bekymret, men Palmer....

Kevin Magnussen så til, da russeren Sergei Sirotkin sammen med Jolyon Palmer sidste fredag trænede på Formel 1-banen i Sochi forud for weekendens grandprix.

Siden viste danskeren kvaliteterne i Renault-raceren og hentede teamets første point i år med sin syvendeplads i søndagens løb, mens Palmer for tredje løb i træk blev distanceret af sin danske kollega - og igen ikke formåede at hente point.

Nu må den 25-årige brite konstatere, at det er hans tur til at se på, når der trænes forud for det næste grandprix, det spanske i Barcelona næste weekend.

Ifølge nyhedsbureauet AFP er der nemlig igen blevet plads til en af teamets unge reservekørere, franske Esteban Ocon, der sammen med Kevin Magnussen kører fredagens træningspas, selvom man måske kunne anføre, at Palmer i højere grad end danskeren havde brug for tiden i bilen.

Ifølge Ekstra Bladets Formel 1-ekspert, Jason Watt, er Ocon i en anden liga end Sirotkin.

Ocon mellem Palmer og Magnussen med den kinesiske superstjerne Bingbing Fan foran sig ved det kinesiske grandprix i Shanghai. (Foto: Jan Sommer)
Ocon mellem Palmer og Magnussen med den kinesiske superstjerne Bingbing Fan foran sig ved det kinesiske grandprix i Shanghai. (Foto: Jan Sommer)


- Sirotkin kommer med en røvfuld penge, og han er da en dygtig kører, men på ingen måde en Esteban Ocon eller Stoffel Vandoorne, sagde Watt forud for russerens træning i Sochi sidste uge, hvilket understregede, hvorfor den unge russer fik lov at tage en stribe omgange i raceren.

Sidste år var det Jolyon Palmer, der som reservekører 'lånte' Romain Grosjeans Lotus-racer i 13 fredagstræninger, og briten har tidligere meldt ud, at han bakker op om konceptet.

Renault er i øvrigt et af få teams, der gør brug af fredags-kørere.

- For tredjekøreren er det rigtig godt. I fjor var det ikke ideelt slet ikke at køre nogle omgange. Så hvis tredjekøreren skal arbejde, er du nødt til at give ham tid i bilen, sagde Kevin Magnussen til 3+ i Sochi med reference til sin egen situation hos McLaren sidste sæson.

Esteban Ocon, der er udlejet fra Mercedes, hvor han kører DTM denne sæson, er et seriøst bud på et Formel 1-sæde allerede næste sæson.

10 kommentarer
Vis kommentarer