Kevin ryger ned ad fornem liste - får baghjul af Schumacher

Kevin Magnussen er røget lidt ned ad Autosports Top-50-liste. Han er dog stadig foran Romain Grosjean - men må se sig overhalet af Mick Schumacher

Kevin Magnussen er ifølge Autosport verdens 48. bedste racerkører i 2018. Foto: Jan Sommer
Kevin Magnussen er ifølge Autosport verdens 48. bedste racerkører i 2018. Foto: Jan Sommer

2018 går på hæld, og det er tid til at gøre status.

Således har Autosport netop taget hul på kåringen af de bedste racerkørere i 2018, og ikke overraskende optræder Kevin Magnussen på den top-50.

Ikke på en vanvittigt flatterende placering - men alligevel.

Det er 48.-pladsen, der bliver indtaget af den danske Haas-kører, der dermed rasler otte placeringer ned i forhold til sin 40.-plads sidste år. Det sker på trods af, at den 26-årige roskildenser har kørt sin bedste sæson nogensinde i Formel 1 med 56 point på kontoen.

Han kan dog glæde sig over, at han vinder den interne Haas-kamp, da holdkammerat Romain Grosjean er placeret umiddelbart bag ham på 49.-pladsen.

Og i øvrigt er det også til dels på grund af franskmanden, at Kevin Magnussen er drattet ned ad listen.

For Autosport pointerer, at danskeren startede sæsonen klart bedst, men tabte momentum i forhold til Grosjean i den sidste halvdel.

Der er gevaldig grobund for forbedring hos danskeren til 2019-sæsonen.

- Kevin har bare brug for en nulstilling til næste år for at få selvtilliden og stabiliteten tilbage, så vil han være okay. Den form for rolighed er noget, han har brug for, siger Haas' chefingeniør Ayao Komatsu til mediet.

Til gengæld må Kevin Magnussen notere sig, at han i den grad er blevet overhalet af ungdommen. I hvert fald optræder 19-årige Mick Schumacher for første gang på listen på en 45.-plads.

Som søn af alletiders mest vindende Formel 1-kører, Michael Schumacher, har han hidtil mest været kendt for netop det. Men mesterskabet i Formel 3 har vist, at generne ikke fornægter sig - og at han bliver spændende at følge i 2019, hvor han rykker en klasse op til Formel 2.

Mandag er Autosport klar med de ti næste på listen, mens de ti bedste bliver afsløret torsdag.

Se også: Vraget F1-kører i sorg: Jeg ødelagde en anden mands ægteskab

Se også: Hylder Magnussen for uset detalje: Det var imponerende!

Se også: Endelig godt nyt: Afslører nye detaljer om Schumacher

Se også: Schumachers søn nærmer sig Formel 1

64 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere