Kevin: Sådan ser min fremtid ud

Alle muligheder har været på bordet, efter Kevin Magnussen blev sat på bænken - og han lægger ikke skjul på, at vinteren har været frustrerende

– Jeg forstår situationen, og jeg har ikke opgivet mit fokus på at vende tilbage til Formel 1. Jeg skal bare gøre de rigtige ting og træffe de rigtige beslutninger, så det kan lade sig gøre, siger Kevin Magnussen. (Foto: Jan Sommer)
– Jeg forstår situationen, og jeg har ikke opgivet mit fokus på at vende tilbage til Formel 1. Jeg skal bare gøre de rigtige ting og træffe de rigtige beslutninger, så det kan lade sig gøre, siger Kevin Magnussen. (Foto: Jan Sommer)

BARCELONA (Ekstra Bladet): Mens McLaren-ledelsen trak beslutningen om, hvem der skulle sidde i teamets racer i 2015, fastslog Kevin Magnussen uden at blinke: Jeg har ingen plan B.

Udfordringen er nu, at plan A kiksede: McLaren-Honda valgte Jenson Button som holdkammerat til Fernando Alonso.

Det har tvunget Kevin Magnussen og kredsen omkring ham til at opfinde en plan B på et tidspunkt i sæsonen, da de gode sæder er væk.

2015-sæsonens altoverskyggende mål er at sikre tilbagevenden til Formel 1-griden som aktiv kører i 2016. Siden degraderingen i december har den 22-årige tumlet med, hvad der var bedst for karrieren. En anden løbsserie på et mindre godt hold, hvor man risikerer at fejle – eller en sæson uden ræs med så tæt kontakt til McLaren og førstekørerne som muligt.

Naturlige begrænsninger
Kevin Magnussen vil endnu ikke afsløre sine præcise planer, men ifølge Ekstra Bladets oplysninger er de stort set på plads. Formel 1 og de relevante løbsseriers startdato sætter alligevel sine naturlige begrænsninger for, hvor længe den endelige beslutning kan trækkes.

- Jeg fik beskeden ret sent om, at jeg ikke skulle køre Formel 1 i år, så mange muligheder var allerede lukkede. Men jeg er ikke sikker på, at det er den rigtige løsning at køre en anden serie, når man gerne vil tilbage til Formel 1, fortæller Kevin Magnussen, da Ekstra Bladet møder ham sammen med en række andre medier under Formel 1-testen i Barcelona.

Det var meget lidt sol og lys, der skinnede på Jenson Button og McLaren-Honda ved testen i Barcelona. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Barsk afslutning for Button

- Det bedste ville være at holde sig skarp ved at køre racerbiler og løb. Formel 1 er bare tricky nu til dags. Testmulighederne er begrænsede, og der findes ikke test-teams længere. Så det er en svær beslutning.

- Mit hovedfokus er at få et sæde i Formel 1 i 2016. Så målet er at bringe mig i den bedste situation for, at det kan lykkes. Jeg tager de bedste muligheder, jeg kan få, mens jeg samtidig beholder kontakten til McLaren.

- Der er to kørere på kontrakt nu. Min fremtid – er jeg sikker på – er hos McLaren. Jeg vil forberede mig og være klar, når det sker, siger Kevin Magnussen.

På tætteste hold
Om end McLaren insisterer på, at Fernando Alonso nok skal blive klar efter sin testulykke, er det stadig lægernes beslutning, hvorvidt han får lov til at stille til start i Melbourne om mindre end to uger.

Formentlig er det Kevin Magnussens eneste chance for at køre Formel 1 i år. Til gengæld synes det endelig faldet på plads, at danskeren skal følge teamet fra tætteste hold hele sæsonen.

- Medmindre jeg skal køre noget andet i det kommende år, forventer jeg at være til alle løb. Jeg er ikke sikker på, hvorvidt jeg skal køre noget endnu ved siden af Formel 1. Men McLaren er min førsteprioritet, siger han.

McLaren har stadig ikke klarhed over, hvilke kørere de stiller med i Melbourne. Formentlig bliver Fernando Alonso klar, men lægerne har sidste ord. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevin eller Alonso: Afklaring er tæt på

Bagerst på Formel 1-griden er fallerede Marussia genopstået som Manor GP, og hvis det lykkes dem at blive klar til 2015-sæsonen, har de et sæde ledigt sammen med Will Stevens. Både Kevin Magnussen, holdkammeraten Stoffel Vandoorne samt senest Formel Renault 3.5-køreren Roberto Merhi har været sat i forbindelse med den plads.

Kevin i højt humør
- Jeg tror, det vil være svært at sige kategorisk nej. Men det er ikke noget, vi har kigget på. Vi har slet ikke talt med dem. Men vi tænker over alt. Det er svært at vide, hvad den optimale beslutning er for hurtigst muligt at vende tilbage til Formel 1, siger danskeren.

Hvor han i fjor ofte kunne virke lidt indelukket og reserveret i sin omgang med medierne, var han efter sin test i sjældent hopla. De internationale pressefolk fik også mulighed for at se den anden side af Kevin Magnussen, den lune knægt fra Roskilde. Han var decideret vittig, da han skulle forklare, hvad der har været på bordet til den kommende sæson.

- Alt! Jeg kunne race trucks!

- Eller motorcykler ... Det ville egentlig være sjovt. Honda har faktisk et godt motorcykel-hold, jokede Kevin Magnussen og fortalte, at han også havde afsøgt muligheden for at køre Le Mans sammen med sin far.

Kevin Magnussen holder fortsat alle muligheder åbne i 2015 - Le Mans i samme bil som Jan Magnussen har været på bordet. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Kevins 2015-ønske: Le Mans med far

Ansigtet blev lagt i mere alvorlige folder, da han satte ord på sin vinter efter at være droppet til fordel for Jenson Button.

- Det har været meget frustrerende. Jeg ville vildt gerne have kørt i år, så det har været hårdt at vænne sig til, at jeg ikke længere havde pladsen. Det er trist.

- Jeg havde set frem til endnu et år, hvor jeg kunne fortsætte min udvikling. Jeg følte, at jeg havde meget mere at lære efter mit første år, så det er enormt skuffende.

- Men jeg forstår situationen, og jeg har ikke opgivet mit fokus på at vende tilbage til Formel 1. Jeg skal bare gøre de rigtige ting og træffe de rigtige beslutninger, så det kan lade sig gøre ...

PÅ BORDET I 2015

Fokuseret tredjekører
McLaren tvivler fortsat ikke på Kevin Magnussens evner og mener, at talentet er stort nok til et år uden ræs. Over vinteren har der tilsyneladende været forviklinger omkring Kevins rolle, men de synes ovre, og hans rolle er defineret, hvilket formentlig indebærer tilstedeværelse ved alle løb, hvor han kan suge til sig fra paddockens mest erfarne kører-duo.

Indycar
Sæsonen begynder 29. marts, og den amerikanske formelserie er den bedste chance for ræs i år. Der eksisterer stadig ledige sæder med Honda-motor, men udfordringen er, at man i Indycar opererer med personlige sponsorater, og dem har der ikke været lang tid til at samle. Desuden overlapper otte løb med Formel 1-kalenderen, og man risikerer at se dum ud som tidligere F1-kører, hvis resultaterne udebliver, mens man vænner sig til nye biler og baner.

Super Formula
Den japanske Formel-serie ville være et interessant match. Åbne hjul, relevant for Formel 1, og halvdelen af feltet kører med Honda-motor. Sæsonstart er først 19. april, men alle sæder er optaget.

Manor GP
Virker højst usandsynligt, og der har endnu ikke har været kontakt mellem parterne. Teamet tager den kører, som kommer med flest penge. McLaren er næststørste kreditor i selskabet, hvilket kunne skabe en plads, men en type som Roberto Merhi virker mere sandsynlig.

25 kommentarer
Vis kommentarer