Kevin sammenligner sine team-rivaler: Han er hurtigst

På en god dag er Romain Grosjean den hurtigste teamkammerat, Kevin Magnussen har var været sat over for, mener danskeren

Siden begyndelsen af sin Formel 1-karriere har Kevin Magnussen sukket efter at blive målt op mod en prøvet anerkendt vare. Jenson Button var halvgammel og færdig lød det i 2014. Sidste år var det forventet, at danskeren kørte i cirkler om den tidligere GP2-vinder Jolyon Palmer, hvilket danskeren kun gjorde i første halvdel af sæsonen.

Med Romain Grosjean i den anden side af garagen har tingene ændret sig. 

- Han har alt, hvad jeg har behov for fra en teamkammerat; rå fart, så jeg kan sammenligne mig og lære fra ham. Samtidig har han også erfaring, så for mig er han en rigtig god teamkammerat, sagde Kevin Magnussen på sit pressemøde før weekendens grandprix i Aserbajdsjans hovedstad Baku.

- Du har kun din teamkammerat at sammenligne dig direkte med både for at vise dine evner og forbedre dig. Det er langt bedre at have en anerkendt teamkammerat, som har et godt ry og er kendt for at være meget hurtig, siger danskeren.

Jenson Button er tidligere verdensmester, mens Romain Grosjean trods ti podier stadig har sin første sejr til gode i 111 grandprixer. Begge er gode pejlemærker: 

- Formentlig på en god dag er Romain hurtigere end Jenson, men Jenson var meget stabil. Romain er lidt mere op og ned med meget høje udsving, siger Kevin Magnussen, som føler sig fuldt ud i stand til at matche de samme præstationer som den erfarne franskmand.

Efter syv løb fører Romain Grosjean det interne teamregnskab på alle parametre: 10-5 i point, 4-3 i kvalifikations-duellen, og i de fire tilfælde, hvor begge kørere har fuldført, er franskmanden sluttet forrest tre af gangene.

Bag tallene gemmer sig en række forskelligartede problemer i begge sider af garagen. Endnu har hverken Romain Grosjean eller Kevin Magnussen oplevet en helt problemfri weekend.

Under kvalifikationen har der også hver gang været et problem eller uheld for en af dem.

- Hele sæsonen har der været en kører i problemer, mens den anden har leveret, så vi har brug for en weekend, hvor vi begge leverer. Så burde vi kunne score gode point til teamet, siger Kevin Magnussen.

Han mener ikke, der er tale om et mønster.

- Nej, det har mere at gøre med trafik, tekniske fejl og den slags. Og lidt uheld, siger danskeren.

F1 skriver historie: Her får du adgang til kørernes briefing:

Efter clinch med Haas-duo: Bossen skuffet over Sainz

Grosjean flirter med Ferrari: Sædet er et opkald væk

Nøgle-kollegaen vurderer: Kevin minder om kølig Ferrari-stjerne

F1-boss går i kødet på egen kører: ’Han skal til at levere’

Dommen over F1-feltet: Kevin scorer kedelig titel 

F1 Stilling 2017

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

Vi indfører et nyt univers