Kevin standby til Malaysia

Fortsat tvivl om Alonso: - Uanset hvad kommer jeg til Malaysia som reserve- og test-kører, siger Kevin Magnussen

Kevin Magnussen vil være på plads i Malaysia - enten bag rattet eller i kulissen. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen vil være på plads i Malaysia - enten bag rattet eller i kulissen. (Foto: Jan Sommer)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Vikartjansen for Fernando Alonso kan blive forlænget for Kevin Magnussen. Om to uger kører Formel 1-feltet i Malaysia, og McLaren-Honda har ingen garantier for, at Fernando Alonso melder sig klar til at køre efter sin hjernerystelse.

Faktisk spekuleres der særligt i Spanien i, at den tidligere dobbelte verdensmester kunne finde på at trække sin tilbagevending til Formel 1 for at undgå at rode rundt bagerst i feltet. Og efter testulykken være på den helt, helt sikre side.

- Uanset hvad kommer jeg til Malaysia som reserve- og test-kører, fortæller Kevin Magnussen til Ekstra Bladet, som holder sig klar i kulissen.

McLaren understreger, at Fernando Alonso selv bestemmer, hvornår han kører igen, men at de omfattende undersøgelser viser, at der intet er galt.

Se også: Alonsos hilsen til Kevin: Sort uheld, ven

Spanieren lyttede til sine lægers råd og lod være med at køre i Australien, fordi en anden hjernerystelse inden for 21 dage af hjernerystelse kunne have fatale konsekvenser.

På sociale medier har han delt billeder i gang med fysisk træning og siger, at han forventer at blive klar.

Hvis Fernando Alonso beslutter sig for at køre, skal han gennemgå et tjek af det internationale motorsportsforbund FIA’s læge torsdag før løbet i Malaysia.

Holdkammeraten Jenson Button sagde i Australien, at han var sikker på, at Alonso og hans læger havde truffet den rigtige beslutning.

Se også: Le Mans-helt: McLaren får lang og svær sæson

Selv pådrog Button sig en hjernerystelse under Monacos Grand Prix i 2003 og kørte ræs to uger senere, men meget har ændret sig siden da, konstaterer den 35-årige brite.

- Hjernerystelser varierer og er meget forskellige. I mit tilfælde kørte jeg i Canada to uger efter min hjernerystelse i Monaco.

- Jeg lavede tjek a la at stå på en kasse og lukke det ene øje. Jeg klarede mig vist lige igennem, og de lod mig køre. Men disse tjek er meget mere omfattende nu, end de var 11 år siden. Ikke mindst efter sidste års ulykke med Jules (Bianchi i Japan, red.), er sådanne tjek mere strenge, hvilket jeg synes, de bør være, siger Jenson Button.

Selv om resultatet i Melbourne var en mindre katastrofe virkede sidste sæsons McLaren-kørere nok engang til at nyde hinandens selskab.

  Jenson Button sluttede som nummer 11 af 11 gennemførte biler. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 15. mar. 2015 - kl. 22:58 Button erkender: Vi henter ikke lige to sekunder

Her kan du få Formel Ekstra-panelets vurdering af Kevin Magnussens team i første løb

17 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere