Kevin stopper hos McLaren

Kevin Magnussen får ikke sin kontrakt forlænget hos McLaren og stopper efter denne sæson, skriver Autosport

Kevin Magnussen er på vej ud hos McLaren-Honda. (Foto: Allover)
Kevin Magnussen er på vej ud hos McLaren-Honda. (Foto: Allover)

Siden 2010 har Kevin Magnussen været en del af McLaren. Først som del af teamets talentprogram og de seneste to sæsoner som del af selve Formel 1-holdet.

Hans tilknytning til hæderkronede team slutter efter denne sæson, da hans kontrakt ikke bliver fornyet, skriver Autosport.

Efter Fernando Alonso skubbede den talentfulde dansker ud af sit sæde til denne sæson, har han i år udfyldt rollen som tredjekører.

Det job er den nyligt kårede GP2-mester Stoffel Vandoorne – også del af McLarens talentprogram – udset til at passe i 2016.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er beslutningen ikke taget 100 procent, men ikke desto mindre en naturligvis konsekvens af, at Jenson Button fortsætter på teamet ved siden af Fernando Alonso til næste år.

Internt på teamet og til alverdens medier har Kevin Magnussen gjort det klart, at han vil køre en attraktiv serie næste år og ikke har interesse i et endnu et år på sidelinjen uden ræs.

21 grandprixer næste sæson som reserve er umuligt at kombinere med eksempelvis at køre IndyCar. Så skilsmissen synes uundgåelig.

Den 23-årige dansker er stadig i spil til et sæde i Formel 1 hos Lotus ved siden af Pastor Maldonado, hvis franske Renault køber aktiemajoriteten og omdanner det til fabrikshold.

Se også: Kevin klar til McLaren-brud

Franske Jean-Eric Vergne og teamets nuværende fredagskører Jolyon Palmer er også blandt kandidaterne hos teamet fra Enstone. Kevin Magnussens chancer her er uden tvivl størst, hvis franskmændene kommer, da teamet så vælger efter talent frem for, hvor mange sponsormillioner køreren medbringer.

Miniputten Manor har også to ledige sæder, men er ifølge Ekstra Bladets ikke i dialog med Kevin Magnussen.

Hos amerikanske Haas F1 var danskeren også inde i billedet, men de valgte Romain Grosjean som førstekører. Det er en offentlig hemmelig i paddocken, at Esteban Gutierrez bliver den anden kører – formentlig præsenteres mexicaneren i forbindelse med grandprixet i Austin eller Mexico City.

Se også: Button til Ekstra Bladet: Kevin fortjener Formel 1

Jenson Button understregede over for Ekstra Bladet på Monza for godt en måned siden, at hans unge – nu snart tidligere – kollega fortjener en plads i Formel 1. Lovprisningen fortsatte han over for BT i Sochi, hvor 2009-verdensmesteren konstaterede, at Kevin Magnussen helt klart var den bedste kører tilbage på markedet.

Glipper chancen for Formel 1 i 2016, kunne danskerens fremtid meget vel ligge i USA i Indycar – med en spinkel chance for at vende tilbage til Formel 1-cirkusset i 2017, hvis hans præstationer vækker tilstrækkelig opmærksomhed.

Kevin Magnussen vil køre ræs i 2016, så endnu et år som McLaren-reserve kommer ikke på tale. (Foto: Allover) Formel 1 - 12. okt. 2015 - kl. 20:39 Derfor trækker Kevins Formel 1-afklaring ud

Få Jonas Hüttels vurdering af situationen (Fra 1. oktober)

75 kommentarer
Vis kommentarer