Kevin var lykkelig: Større end debuten

- Jeg sætter meget mere pris på den her tidstagning i dag, end jeg har gjort på andre tidstagninger tidligere, siger danskeren, som starter femmer i Australiens Grand Prix for det lille Haas-team

Følg Formel 1

MELBOURNE (Ekstra Bladet): For fire år siden kvalificerede Kevin Magnussen sig ind som firer i Formel 1-karrierens allerførste grandprix. Om sommeren nåede han samme startplacering i Tyskland.

Alligevel betød lørdagens kvalifikation i Melbourne mere for den nu 25-årige dansker, end hvad han opnåede for McLaren i kampen mod uret.

Også selv om sjettebedste tid på papiret ikke matcher tidligere præstationer.

Han var sådan oprigtigt glad.

Det hørte man over radioen i jublende beskeder mellem ham og pitten, foran tv-kameraerne hvor Kevin Magnussen aldrig havde haft sådan en jublende følelse i kroppen på en lørdag.

doc6zeqd996u4nuls8z2wr.jpg 

Og det gav han udtryk for, da han nogle timer senere i Haas’ hospitality reflekterede til over resultatet, som betyder, at Haas-racerne holder i tredje startrække søndag morgen. 

- Jeg sætter meget mere pris på den her tidstagning i dag, end jeg har gjort på andre tidstagninger tidligere. Fordi det her er et større resultatet end dengang. Det var med et større team dengang med et bedre udgangspunkt.

- Det her er noget ekstraordinært, fordi vi er det mindste team i paddocken med en fjerdedel af det budget, man skal bruge for at vinde. Og vi er kun fire placeringer fra toppen. Derfor betyder det noget mere, siger Kevin Magnussen til Ekstra Bladet.

Velvidende at arbejdet langt fra er færdiggjort. Husk bare på sidste år, hvor Romain Grosjean lå til at køre en sjetteplads hjem, da turboen stod af.

Se aflsutningen af kvalifikationen her.

doc6zeqd91zcqw1mb8k02wq.jpg 

Podieplaceringer drømmer man ikke om hos Haas, men derimod et optimalt resultat for holdet. Som under normale omstændigheder vil være en syvendeplads og ottendeplads, fordi Daniel Ricciardo og Valtteri Bottas lurer bagfra som hhv. otter (straf for at ignorere rødt flag) og 15’er (gearkasse skiftet efter crash i Q3).

- Nu starter jeg femmer for, og det er rigtig, rigtig god position for at ramme vores rigtige position, som gerne skulle være syver. Men der skal ikke meget til, så ryger man ud. Det er et hårdt sted at køre race.

- Vi har en Mercedes og en Red Bull bag os, og den Red Bull er ikke langt væk. Vi kan ikke matche hverken Red Bull eller Mercedes. Selv om Bottas er langt bagude, vil han formentlig blive en trussel, fordi de er så meget hurtigere.

- Men det er en rigtig god position at være i. At vi ikke skal bruge held for at være syver og otter. Det bør være teamets mål, men intet er sikkert, for Renault og McLaren er stærke.

Udover resultatet glædede Kevin Magnussen sig også over, at det var lykkes at få det optimale ud af bilen, selv om forberedelser i hans side af garagen langt fra var problemfri. Småproblemer kom i vejen fredag, og den tidlige træning lørdag blev ramt af regn.

- Som sådan synes jeg ikke, vi har haft en nem weekend. Først i tidtagningen havde jeg chancen for at bygge det op. Omgang efter omgang og rykke ved grænserne uden at lave for meget om på bilen. Jeg synes, vi har gjort et rigtigt godt stykke arbejde med at komme tilbage fra den fredag, som var lidt irriterende, siger han.

Konkurrenterne imponeret: - Desværre er Haas foran os

Reagerer på rivalernes store Haas-hyldest: 'Kald mig bare skør'

F1 Live resultater 2018

Se stuntet: Grosjean spiller højt spil - overhaler Sainz i pitten

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+