Kevin venter på afgørelse: Nu kommer Renault med indrømmelse

Renaults team-manager Cyril Abiteboul efterlyser mere data og ekstra tid, før man kan tage en afgørelse om kørerbesætningen i næste sæson

Følg Formel 1

Kevin Magnussen ved endnu ikke, om 2017 også kommer til at byde på en plads i Formel 1-karavanen.

Næste sæsons kørerkabale er endnu ikke lagt til ende, og danskeren er en af flere, som venter på en afgørelse: Har han stadig sit sæde hos Renault i 2017?

Spørgsmålet har længe stået hen i det uvisse, og det kommer formentlig til at være sådan i en rum tid endnu. Således bedyrer team-manager Cyril Abiteboul over for Autosport, at han og baglandet endnu mangler en række svar, før man kan komme med en melding vedrørende det franske teams kørerbesætning i den kommende sæson.

- Vi må acceptere, at vi har brug for lidt mere tid. Vi har nogle muligheder, gode muligheder, hvilket viser, at folk tror på Renault-projektet, siger Abiteboul.

Manden med det tunge ansvar erkender dog samtidig, at selvsamme projekt ikke har vist sig fra sin bedste side hidtil. I hvert fald ikke når det kommer til konkurrencedygtighed.

Renauilts RS-16-racer er gang på gang blevet udstillet som en af de svageste biler i feltet, og det faktum spiller også ind, når vurderingen af de to nuværende kørere – Jolyon Palmer og Kevin Magnussen – bliver foretaget.

- Vi må være fair over for de kørere, vi har. Vi ved, at vores hardware ikke er den bedste, så når det kommer til at måle deres fart og især deres stabilitet, er det svært. Vi giver dem alle muligheder for at blive bedømt korrekt, og selv om det er indlysende, at vi tager med, hvad vi ved fra vores hardware, er det vanskeligt, siger han.

Renault-manageren slår dog fast, at tiden ikke arbejder imod hverken Palmer eller Magnussen. Så selv om en afgørelse lader vente på sig, har duoen grund til at fastholde optimisme i forhold til troen på at forblive en del af projektet.

- Vi prøver at tage den bedste beslutning for teamet, og derfor har vi brug for lidt mere information og data, end vi har i øjeblikket. Men om noget, vil den ekstra tid, vi bruger på at tage beslutning, ikke være en modspiller i forhold til vores to nuværende kørere, forklarer Abiteboul.

Kevin Magnussen singapore 2.jpg 

Tvivler på afsked
Et af alternativerne til 2016-kørerduoen hos det franske hold er blandt andre spanieren Carlos Sainz, der har markeret sig stærkt for Red Bulls rugekasse-team Toro Rosso i denne sæson.

Han har på rygteplan været sendt i Renaults retning flere gange over sommeren, men senest har bossen for Toro Rosso, Franz Tost, i et interview med motorsport.com meldt ud, at han ikke forventer et Sainz-skifte lige foreløbig.

- Carlos har kontrakt med Red Bull, og jeg tror ikke, at Red Bull vil lade ham gå til et andet hold, når man tænker på, hvor mange penge holdet har investeret i hans karriere, siger Tost.

- Jeg kan ikke se nogen grund til, at de skulle lade ham gå. Toro Rosso har brug for Carlos. Han er hurtig, talentfuld, og i 2017 har vi brug for en kører på hans niveau, lyder det.

Der resterer seks løb i indeværende Formel 1-sæson, hvor Kevin Magnussen indtil videre er den eneste kører, der har kørt point hjem til Renault.

Det er sket to gange – først i Sochi, hvor det blev til en syvendeplads – og senest i Singapore, der blev forladt med en 10. plads og et enkelt point i bagagen.

Næste afdeling finder sted i Malaysia i den kommende weekend, hvorefter oktober senere byder på tre andre grandprixer i henholdsvis Japan, USA og Mexico.

Se Kevin Magnussens score point i Singapore her:

53853130.jpg 

Bliv klogere på hele spillet om Formel 1-sæderne her:
Mister han sædet i F1's farlige stoleleg: Kevin med i sårbart firkløver

F1 Kører Stilling

F1 Konstruktør Stilling

Renault-boss ulden om fremtiden: Det siger han i virkeligheden

Watts råd til Kevin: Her er din Plan B

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.