Kevin vinder på teamkammerats kæmpe-crash

Romain Grosjean kørte galt for anden weekend i træk. Kevin Magnussen kørte 13. hurtigste tid på Suzuka, men begynder løbet som mindst 12'er efter omfattende gridstraffe til rivalerne

Her ryger Grosjean i muren.

Hovederne dykkede, rystede og panderynkerne trådte frem hos både teamchef Günther Steiner teamejer Gene Haas - og hos alle Romain Grosjeans mekanikere.

For anden weekend kommer de på overarbejde, fordi franskmanden har smadret sin Haas-racer. I Malaysia var ulykken uforskyldt, på Suzuka mistede Romain Grosjean selv kontrollen i den berømte S-kurve. 

- Det er den mest smukke sektion i verden. Raceren føltes god, og jeg troede, vi var sikkert videre. Jeg oplevede kæmpe overstyring, så vi skal have undersøgt, hvad der er sket, sagde Romain Grosjean, efter han uskadt var trådt ud af bilen og vendt tilbage til paddocken.

Crashet sluttede Q1 før tid, og her sneg Kevin Magnussen sig lige videre under en tiendedel af et sekund bedre end sin franske teamkammerat. Begge var i gang med det sidste hurtige forsøg.

Williams-rookien Lance Stroll blev fanget af uheldet, da Sergio Perez kom i vejen for canadierens første forsøg, så han fik aldrig sat en rigtig tid.

I Q2 kørte Kevin Magnussen en ganske hæderlig tid med 1.29,972 minutter, hvilket rakte til 13. pladsen - bedre end både Toro Rossos Carlos Sainz og Renaults Jolyon Palmer. Der var en tiendedel af et sekund op til Nico Hülkenberg på 12. pladsen, men et kvart sekund op til Fernando Alonso og Q3.

De tre hurtigste kørere på Suzuka. Bottas rykker fem pladser tilbage på grund af en skiftet gearkasse. Foto: AP
De tre hurtigste kørere på Suzuka. Bottas rykker fem pladser tilbage på grund af en skiftet gearkasse. Foto: AP
 

Omfattende straffe for motorskift og ødelagte gearkasser påvirker dog startgridden, så Kevin Magnussen formentlig begynder løbet som 12'er. Sandsynligvis med Romain Grosjean bag sig som 13'er, såfremt Haas-raceren kan fikses uden skift af gearkasse eller motorenhed.

Fem kørere havde lørdag pådraget sig straffe: Fernando Alonso (35 pladser for helt ny motorenhed), Carlos Sainz (20 for ny motor plus det løse), Jolyon Palmer (20 for ny motor plus det løse), Kimi Räikkönen (fem pladser for ny gearkasse efter crash i træning) og Valtteri Bottas (fem pladser for ny gearkasse efter crash i træning).

Lewis Hamilton tog pole-position med banerekorden 1.27,319 minutter. Sebastian Vettel bliver forfremmet til anden startposition på grund af Bottas' straf, og i anden startrække holder de to Red Bull-racere.

Kimi Räikkönen storskuffede med blot sjettebedste tid.

Som det så ud lige efter tidtagningen kommer den finske Ferrari-stjerne til at holde ved siden af Kevin Magnussen i sjette startrække.

Kevin Magnussen starter løbet på Suzuka lige uden for pointene. Foto: AP
Kevin Magnussen starter løbet på Suzuka lige uden for pointene. Foto: AP

Ingen over Hamilton! Tager sin pole nummer 71 karrieren

Se også: Fem løb tilbage: Nu er de bekymrede hos Haas

Se også: Voldsomt crash: Her går det helt galt for Haas-rival

Se også: Ydmyget på hjemmebane: Straffe hjælper Kevin og Haas

Se også: Snyder Renault? F1-teams tossede over kontroversiel boss

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen