Kevins afløser lurer på Buttons sæde

Stoffel Vandoorne håber, at reservetjansen for Fernando Alonso kun er en forsmag på, hvad der venter ham i Formel 1

Stoffel Vandoorne afløser skadede Fernando Alonso i Bahrain. (Foto: Jan Sommer)
Stoffel Vandoorne afløser skadede Fernando Alonso i Bahrain. (Foto: Jan Sommer)

BAHRAIN (Ekstra Bladet): Debuten var uventet, og opgaven hård, når man må haste fra Japan til Bahrain uden hverken praktisk eller mental forberedelse til sin første løbsweekend i Formel 1.

Kevin Magnussens afløser hos McLaren-Honda, Stoffel Vandoorne, tog fredag endnu et skridt mod en fast plads hos teamet.

- Det var en god dag for mig. Jeg har ikke kørt i bilen før, men følte mig straks tilpas. Det vigtigste for mig var at få kørt en masse omgange, trænet pitstop og den slags. Alt det operationelle, sagde Stoffel Vandoorne.

- Ingeniørerne sendte mig en masse ting, jeg skulle forberede mig på, mens jeg rejste fra Japan. Og der er stadig meget at gennemgå lørdag og før løbet.

- Jeg har kørt meget i simulatoren de sidste måneder og føler mig 100 procent klar, siger den 24-årige belgier, som får en forsmag på, hvad der kan vente til næste år.

- Det håber jeg i hvert fald. Det her er min ene mulighed for at køre et løb for McLaren, og jeg vil prøve at nyde den.

Umiddelbart stjal erfarne Jenson Button overskrifterne efter de to træninger med en bemærkelsesværdig god tid – kun overgået af Mercedes – mens Vandoorne måtte nøjes med 11. hurtigst.

Men den tidligere verdensmester har også brug for at vise sit værd denne weekend.

Kigger man kynisk på Fernando Alonsos ulykke i Australien, passer den ganske godt ind i McLaren-Hondas kram. For teamet får pludselig en mulighed for at se lovende Stoffel Vandoorne i aktion i Formel 1 – endda over for aldrende brite.

Ganske vist ikke under ideelle betingelser, men McLaren-ledelsen står ved slutningen af denne sæson med et valg.

Mellem talent og rutine.

Ligesom i 2014, hvor bestyrelsen pegede på britisk driftsikkerhed frem for Kevin Magnussens potentiale.

Stoffel Vandoorne lurer på Jenson Buttons sæde hos McLaren til næste sæson. (Foto: Jan Sommer)
Stoffel Vandoorne lurer på Jenson Buttons sæde hos McLaren til næste sæson. (Foto: Jan Sommer)
 

Giver de ikke chancen til Stoffel Vandoorne eller får ham placeret andetsteds på gridden har Ron Dennis og McLaren kurs mod at frastøde endnu et talent.

Samtidig har den forsvarende GP2-mester den fordel, at han er billig. McLaren ligger i toppen, hvad angår lønbudgetter. Fernando Alonso tjener 260 millioner kroner om året (40 millioner dollar), og Jenson Button fik lønforhøjelse til denne sæson og hæver 120 millioner kroner.

Jenson Button virkede da også lettere irriteret og sætte en rutine-plade på, da han skulle omtalte Stoffel Vandoornes kvaliteter. Tidligere repræsenterede Buttons management-firma Vandoorne, som nu er gået solo.

Kevin Magnussen har fået det værst tænkelige udgangspunkt for løbet i Bahrain. (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Rutinetjek udløser kæmpestraf til Kevin Magnussen

Den erfarne brite er trods sine 36 år i strålende fysisk form, og viser McLaren-Honda fremgang denne sæson, tager han formentlig imod et tilbud om endnu en sæson.

Så McLaren kan i denne weekend måle deres 2017-emner over for hinanden.

Første indtryk fra sportschefen Eric Boullier var tommel op:

- Jeg synes, Stoffel gjorde det rigtig godt. Det er ikke let at skulle træde ind, og der er mange ting at lære, sagde franskmanden.

Formel 1 Hvad er nu det? McLaren imponerer i Bahrain

6 kommentarer
Vis kommentarer