Kevins arrogante team fornærmer: 'Fuldstændig bullshit'

Flere amerikanske racerkørere er rasende over, at Haas ikke mener, at der er amerikanske kørere, der er gode nok til Formel 1

F1-Retro: 18-årige Kevin Magnussen drømmer om Formel 1-karriere

- At have en amerikansk kører, der måske ikke kan konkurrere på dette niveau, er måske ikke så godt for sporten. At skrive under med en amerikansk kører vil være en ambition, men i øjeblikket er der efter min mening ingen amerikanere, der er klar til Formel 1.

Sådan lød det fra Haas-chef Gunther Steiner for nogle dage siden, da han igen blev spurgt til, hvorfor det amerikanske team ikke har IndyCar-mesteren Josef Newgarden i stalden, men i stedet har franske Romain Grosjean og danske Kevin Magnussen kørende.

Men påstanden om, at der ikke er nogen amerikanske kørere klar til Formel 1 i øjeblikket, det får adskillige amerikanske racerkørere op i det røde felt.

- Forkert og arrogant!, lyder det fra den 77-årige legende Mario Andretti, der kørte Formel 1 fra 1968 til 1982, og vandt VM-titlen i 1978 og har kørt massevis af Nascar-løb, ligesom han så sent som i 2000 vandt i Le Mans.

29-årige Graham Rahal, der de seneste fem sæsoner har kørt IndyCar, er en af de nuværende kørere, der føler sig ramt over Haas-kommentaren.

- Fuldstændig bullshit. Haas-team, hvis I virkelig tror, at det er sådan, hvorfor ringer i ikke til nogle af os og giver det et forsøg?, skriver Rahal på Twitter.

Artiklen fortsætter under billederne

Kevin Magnussen kan i 2020 komme til at køre forbi Tivoli, Christiansborg og over Langebro og Knippelsbro. Foto: AP Formel 1 - 12. jul. 2017 - kl. 13:09 Ekspert advarer: Folk skal genhuses når F1 lukker København i 10 dage

Kevin Magnussen, Romain Grosjean og Günther Steiner i forbindelse med det amerikanske Formel 1-løb i oktober. Foto: Haas F1 Team
Kevin Magnussen, Romain Grosjean og Günther Steiner i forbindelse med det amerikanske Formel 1-løb i oktober. Foto: Haas F1 Team

Gunther Steiner har bragt Haas i stormvejr med sine udtalelser om amerikanske kørere. Foto: All Over
Gunther Steiner har bragt Haas i stormvejr med sine udtalelser om amerikanske kørere. Foto: All Over
 

Romain Grosjean har to børn med sin viv Marion Jollès Grosjean - og et tredje på vej. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Grosjean helt privat: Familiefar, gourmand og dus med dansk milliardær

- Det er altid sjovt at høre Haas-teamets mentalitet 'amerikanere er ikke gode nok'. Foreløbig har de ikke givet os chancen. De er ikke vores tid værd, skriver Rahal.

- Amerikanske kørere er skidegode. Det vil jeg gerne stå på mål for, for der er meget talent her. Bliv i IndyCar, det er alligevel meget mere konkurrencedygtigt, lyder det fra Rahal.

Graham Rahal har vundet fem løb i IndyCar over de seneste tre sæsoner og er samlet sluttet som nummer fire, fem og seks fra 2015 og frem. 

I den forgangne sæson sluttede han lige foran endnu en amerikaner i form af 26-årige Alexander Rossi - der fik fem Formel 1-løb i 2015, og Rossi bakker også op om kritikken.

Derudover lå 37-årige Ryan Hunter-Reay fremme som nummer ni i IndyCar-sæsonen, hvor 30-årige Marco Andretti blev 12'er - sidstnævnte er i øvrigt søn af Mario Andretti, der altså også kritiserede Haas.

Yderligere otte amerikanere kørte i 2017 med i IndyCar - deriblandt 26-årige Conor Daly, der sluttede sæsonen som nummer 18. Også han er rasende over Hass.

- Hvordan kan I kalde jer et 'amerikansk' hold og samtidig svine jeres hjemlands kørere. Der har end ikke været en antydning af overvejelse omkring de veletablerede amerikanske kørere, lyder det.

En bruger mener, at kun Newgarden og Rossi vil være gode nok til Formel 1, men tvivler på, at nogen af de to vil kunne overgå Magnussen og Grosjean.

- Det er absurd. Hvordan ved du rent faktisk det? Arrogancen af denne udmelding er dyb. Jeg ville sætte Newgarden op mod hvilken som helst af disse fyre når som helst, lyder det fra Daly.

Artiklen fortsætter under billederne:

Josef Newgarden fejrer sejr i IndyCar i 2017. Foto: AP
Josef Newgarden fejrer sejr i IndyCar i 2017. Foto: AP

Er Kevin for flink til Formel 1?

Kevin Magnussen finder det store smil frem i selskab med sin løbsingeniør Giuliano Salvi. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Efter første Haas-sæson: Udlandet dømmer Kevin

Forholdet til folkene på Haas-teamet er et af de områder, hvor Kevin Magnussen har haft størst påvirkning på sit team, fortæller Günther Steiner. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Haas-bossen afslører: Vi ser ikke Kevins sande jeg

Det største amerikanske navn er dog IndyCar-seriens 2017-mester, 27-årige Josef Newgarden, men hans navn har Haas tidligere kommenteret specifikt.

- En amerikansk kører ville være storartet, men han skal være succesfuld. Jeg siger ikke, at Josef ikke kunne få succes. Men du kan ikke bare hoppe ind i Formel 1 fra en anden serie. Det er meget svært, sagde Günther Steiner i oktober til Ekstra Bladet i Mexico, da Newgarden begyndte at tale varmt om Formel 1.

- Jeg må forstå, hvor jeg er nu. Jeg står i den bedste situation, jeg nogensinde kan drømme om i USA. Jeg står i en fænomenal position. IndyCar-serien er virkelig fed for mig lige nu, og den er på vej frem, og der er god konkurrence, men selvfølgelig vil jeg elske at køre Formel 1, sagde Newgarden i oktober til ESPN.

Den seneste amerikanske verdensmester i Formel 1 er Mario Andretti i 1978. Før ham var Phil Hill i 1961 eneste amerikanske mester i motorsportens fineste klasse.

Se også: Banker på hos Haas: Amerikansk mester drømmer om F1

Der arbejdes på højtryk på F1-holdenes fabrikker, men fra den afsluttende test i Abi Dhabi til vintertest i Barcelona, må racerne ikke slippes løs. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Kamikaze-tips før F1-start: Her er holdenes 2018-form

Se også: Dystede mod Kevin: Nu er han den ultimative playboy

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen