Kevins boss med ærlig udmelding: 'Hvis jeg svigter Romain, er vi færdige'

Romain Grosjean har det svært efter en skrækkelig start på sæsonen, men har sin chefs fulde opbakning

Grosjean har det svært for tiden. Foto: AllOverPress.
Grosjean har det svært for tiden. Foto: AllOverPress.

BARCELONA (Ekstra Bladet): Senest Romain Grosjean scorede point for Haas var sidste år i Japan, hvor han sluttede bag sin danske teamkammerat.

For ni løb siden.

Siden er franskmanden udstyret med en racer, der har potentialet til at være fjerdehurtigst af de ti teams. Alligevel er han i en kedelig klub sammen med Williams’ Sergej Sirotkin som den eneste kører uden point i 2018.

Nogle løb har han været decideret uheldig, i andre har han kun sig selv at takke for det runde nul.

Første mand til at uddele et opmuntrende klap på skulderen efter en ny skuffelse søndag i Barcelona var teamchefen Günther Steiner.

- Jeg gik hen og talte med ham straks, for jeg kunne forestille mig, hvordan han havde det. Ikke godt, naturligvis, fortalte han efter løbet.

Selv om Romain Grosjean må lægge ører til hårde ord fra andre kørere og øjne til endnu barskere ytringer især på sociale medier, har han sin chefs fulde tillid og opbakning.

- Hvis jeg svigter ham, er vi færdige. Vi skal hjælpe ham, siger Steiner.

- Jeg sagde til ham, at jeg bebrejder dig ikke. Du prøvede at få den bedst tænkelige start, og det virkede ikke. Kom videre. Fokuser på Monte Carlo og gør dit bedste der.

Günther Steiner understreger, at han ikke er psykolog. Sådan en benytter Romain Grosjean rent faktisk og har besøgt hende jævnligt i Paris siden 2012, hvor han var meget udskældt for sin kørsel og modtog en løbsstraf.

Til gengæld står teamchefen på mål for sine kørere og forsvarer dem udadtil på en facon, som andre ledere - også uden for racerbanen - kunne lære noget af. Franskmandens talent sætter ledelsen ikke spørgsmålstegn ved, så det er kun et spørgsmål om, hvornår det vender.

- Det æder af dig, men der skal kun lidt succes til at vende det. Lige nu er Romain nede, men han virker til at reagere på den korrekte måde. Selvfølgelig lider han oven på ni løb uden point; han skal bare op på hesten igen, siger Günther Steiner.

Romain Grosjeans bil efter uheldet i Barcelona. Foto: AllOverPress.
Romain Grosjeans bil efter uheldet i Barcelona. Foto: AllOverPress.
 

Manglende point i Melbourne skyldtes teamets pitstop-brølere, mens crashet bag safetycar for to uger siden i Aserbajdsjan var foreløbige lavpunkt.

Spindet og den efterfølgende ulykke bag Kevin Magnussen i Spanien var ifølge teamchefen blot noget, der kan ske i racing. Og har det med at samle sig i den ende side af garagen, som det gjorde i fjor hos den danske teamkammerat.

- Det hedder uheld, siger Steiner.

- Her var det en helt anden situation end Baku. En startsituation, hvor Romain havde brug for at tage risici, og det fungerede ikke for ham.

Næste løb kan ikke ikke komme hurtigt nok, men mange point bliver svære at score i Monaco, da kollisionen med Nico Hülkenberg og Pierre Gasly udløste tre strafplaceringer. Sidste år brillerede han i fyrstedømmets smalle gader, så umuligt er det ikke.

Haas fandt straffen meget hård, om end mange iagttagere syntes, at den gav sig selv. Den formildende omstændighed var, som den tidligere kører og nuværende BBC-ekspert Jolyon Palmer konstaterede, at der skal træffes en beslutning på et splitsekund. Hvilket ikke var godt nok til dommerne.

Formel 1 Efter perfekt løb: Kevin er F1’s ‘good boy’

Formel 1 Hård straf til Romain: 'Sparker en mand, der ligger ned'

109 kommentarer
Vis kommentarer