Kevins chance: Det kan blive helt skørt

Hypersoft-dækket bliver den store joker i søndagens grandprix for begge Haas-kørere - med modsat fortegn

Ekstra Bladets udsendte analyserer: Det blev skuffende kvalifikation for Kevin Magnussen. Video: Jan Sommer

ABU DHABI (Ekstra Bladet): Det utilregnelige hypersoft-dæk bliver altafgørende for søndagens grandprix på Yas Marina Circuit.

Banen leverer sjældent gode racerløb, for det er meget svært at overhale på andre måder end via dækpleje og veltimede pitstop.

Især med fuld tank i løbstrim har Haas haft store problemer med at få hypersoft-dækket til at holde. Hvilket bliver nøglen for Romain Grosjean, hvis han skal slutte sæsonen af med stil fra sin startposition som syver.

- Vi kører så længe, det er muligt at være inden for fire sekunder af din bedste omgang, siger den franske Haas-kører til Ekstra Bladet.

Problemet med hypersoft-dækket er, at når det ikke kan mere, falder det øjeblikkeligt fra hinanden.

- Lige pludselig bliver det helt skørt, og man mister nærmest et sekund pr. sving. Men vi har kommunikation og koder, når køreren mener, at det er tid til at pitte. Måske bliver det på fjerde omgang, måske tiende eller tyvende, hvilket ville være helt fantastisk. Det er svært at forudse, siger han.

- Det kommer an på, hvor meget du er nødt til at presse dem eller skal kæmpe med andre. Det ændrer dæksliddet, forklarer Grosjean.

Hvis teamkammeraten og de øvrige på brugte hypersoft kommer i tidlige problemer, kan det fra 13. pladsen blive Kevin Magnussens chance, for han starter på friske ultrasoft (eller supersoft) og kører et længere første stint.

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer
 

Se også: Romain strålede i Kevin-flop: - Godt arbejde

Ingen hjælp til Günther Steiner og Haas-teamet fra dommerne i Abu Dhabi. Foto: Jan Sommer Formel 1 - 24. nov. 2018 - kl. 11:19 Haas afvist i million-protest

Se også: Alt gik galt: Alligevel fester de hos Haas

 

Bortset fra Max Verstappen starter topholdene på brugte ultrasoft, så de stikker af med det samme. I midterfeltet får Charles Leclerc, Esteban Ocon og Nico Hülkenberg samme udfordring som Grosjean med de brugte hypersoft.

Så Kevin Magnussen afskriver på ingen måde sine chancer.

- Det er meget svært at sige; alt er muligt i vores lille race, når vi fraregner de tre tophold. Men med mindre der kommer en safetycar på det rigtige tidspunkt, vil det være et stop for alle, siger han. 

Følg Abu Dhabis Grand Prix live på ekstrabladet.dk fra klokken 14.10

Sport og Spil Adios Alonso: Farvel til divaen, guden og Kevins nemesis

Lawrence Stroll har gjort sønnens karriere til sin hobby. Han har dog altid været interesseret i hestekræfter og samler blandt andet på Ferrarier. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Fem milliardær-sønners F1-fordel: Ingen kvaler - far betaler

McLaren har været på afveje siden 2013-sæsonen. Foto: AP Sport og Spil Hvor dybt falder de? F1-giganter på afveje

Sport og Spil Mød Haas-mekanikerne: 'Kevin er en af drengene'

50 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jonas Skov Nielsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen