Kevins dans med Alonso: - Alt at tabe

- Fra min position er løbets vigtigste omgang den første. Jeg har ikke meget at vinde, konstaterer Kevin Magnussen, som har et fremragende udgangspunkt for mindst en syvendeplads, hvis han kan komme helskindet gennem de første sving

BARCELONA (Ekstra Bladet): Haas hungrer efter endelig at gøre arbejdet færdig og slutte som fjerdebedste team - med to racere i top ti. Som de burde have gjort allerede i Melbourne.

Mens Romain Grosjean får lidt udfordringer med at avancere fra tiendepladsen, har Kevin Magnussen det optimale udgangspunkt for slutte søndagens grandprix som den bedste uden for de tre tophold.

Turen ned mod og gennem de første to sving bliver altafgørende.

- Fra min position er løbets vigtigste omgang den første. Jeg har ikke meget at vinde, men alt at tabe, siger Kevin Magnussen.

- Jeg er i en god position, for ved siden af holder en, som får virkelig svært ved at køre en et-stopper. 

Danskeren referer til hjemmebanehelten Fernando Alonso, der som den formentlig eneste kører blandt de 20 starter på supersoftdæk. Spanieren er nødt til det; reglerne dikterer det, når han brugte det til at køre sig i top ti, men det er en ulempe.

doc7041f9rfew2l5ztpcis.jpg 

Det er stort set ikke hurtigere end det langt mere holdbare softdæk og vil begynde at falde fra hinanden efter få omgange.

- Alonso kommer til at give alt, hvad han har, det er helt sikkert. Men det er ikke liv eller død for mig. Selv hvis han kommer foran, har jeg råd til bare at vente på, at han pitter. Og så køre et rent løb, siger Kevin Magnussen.

Umiddelbart ligner strategien et stop med et skift fra soft til medium-dæk. Topholdene stikker hurtigt af, og hvem end, der følger derefter, kan nyde fri luft på en bane, der er svær at overhale på.

- Derfor føles det som pole, for jeg kan ikke rigtig angribe nogen. Jeg tager, hvad der kommer, hvis muligheden byder sig, men jeg forventer ikke at skulle kæmpe mod nogen foran. Det gælder om at maksimere mit eget løb. Hvis jeg kan komme fra første omgang som syver, bliver det, som om jeg startede forrest.

Teamchefen håber inderligt på begge sine kørere i top ti og et spring frem i VM-stillingen.

doc7041f9spy0g12zb4ncki.jpg 

'Helt unødvendigt!': Hasteregel spolerer Haas-plan

Irriteret boss: 'Alle føler, de har ret til at hakke på Kevin'

Kostbar Haas-fejl (formentlig) fikset

- Vi får hverken point for træning eller tidtagning; det er i løbene, hvor vi har misset muligheder i år. Vi har flere gange været i position til at score point og er kommet tomhændede hjem. Jeg er meget glad for denne præstation, men søndag skal vi gøre arbejdet færdigt, siger Günther Steiner.

- Vi skal bare levere og holde os fri af at røre de andre i starten. En start er bare en ukendt størrelse, du kan ikke forudsige dem, der er millioner af scenarier. Og det nytter heller ikke at starte langsomt, for så ramme nogen dig bagfra. Du kan kun gøre dit bedste, siger han.

Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Han sidder med alle data: Her er Kevin bedst

Den eneste guide, du har brug for: Sådan ser du Kevin i 2018

Chefingeniørens forklaring: Stor forskel på Kevin og Romain

F1 Live resultater 2018

44 kommentarer
Vis kommentarer