Kevins kanon-overhaling tæt på hæder: Teenage-genialitet tager titlen

Et overraskende og succesfuldt angreb på Jolyon Palmer under det amerikanske grandprix var lige ved at sikre Kevin Magnussen titlen 'årets overhaling i Formel 1'

Kevin Magnussen leverede en af de mest spektakulære overhalinger i 2016. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen leverede en af de mest spektakulære overhalinger i 2016. (Foto: Jan Sommer)

Forberedelserne til den kommende Formel 1-sæson er i fuld gang, men der bliver stadig kigget lidt i bakspejlet i forhold til 2016-mesterskabet.

Diverse kåringer har vanen tro stået for døren, og i en af disse var Kevin Magnussen lige ved at stryge helt til tops.

Den officielle hjemmeside for Formel 1 har i januar forsøgt få klargjort hvilken overhaling, der var den bedste i den forgangne sæson. Først ved hjælp af egne nomineringer og efterfølgende via et knockout-system, hvor brugernes stemmer ville afgøre kåringen.

Kevin Magnussens succesfulde angreb på Jolyon Palmer under det amerikanske grandprix var med helt fremme i kapløbet, og danskerens overhaling af sin daværende Renault-kollega var udvalgt til at være blandt de otte bedste i løbet af sæsonen.

I knockout-fasen blev semifinalen dog endestationen, da Magnussens overhaling her blev nedstemt i direkte duel med Max Verstappens ditto af Nico Rosberg fra det britiske grandprix.

Inden da havde brugerne dog set danskerens vej i kvartfinalen af kåringen, hvor Nico Hülkenberg, der overtog Magnussens sæde hos Renault, trak det korteste strå.

Sådan forløb knockout-fasen (Foto: Screendump fra Formula1.com)
Sådan forløb knockout-fasen (Foto: Screendump fra Formula1.com)

Den endelige vinder blev Verstappen, og det i ganske overlegen stil, eftersom Red Bull-køreren stod over for sig selv i finalen.

Her var hans overhaling af den tyske verdensmester på Silvertone i duel med hollænderens mesterlige angreb på selvsamme Rosberg i det brasilianske grandprix, og det blev sidstnævnte overhaling der fik flest stemmer.

Hele 82 procent af stemmerne i finalen tilfaldt den vovede manøvre på Interlagos-banen, hvor Max Verstappen satsede og fandt en uventet linje på den regnvåde bane. Det overraskede Rosberg, som måtte kapitulere og lade kometen suse forbi.

Se den vanvittige vinder-overhaling i tv-klippet øverst oppe, og genoplev Magnussens vilde duel med Jolyon Palmer fra det amerikanske grandprix lige her:

Se også: Eksperts dystre Kevin-spådom: Det ender som Renault

Se også: Ny ejer med store planer: Sådan bliver fremtidens Formel 1

 
Kevin Magnussen glæder sig til, at han i den forestående sæson formentlig kan omsætte rå talent til bedre placeringer. Foto: Jan Sommer Formel 1 - 24. jan. 2017 - kl. 07:56 Kevin jubler over F1-ændringer

Foto: Grand Prix Photo Sport og Spil Kæmpe Kevin-interview: Sådan bedømmer jeg min sæson

Her er Kevins vildeste 2016-overhalinger:

17 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere