Kevins konkurrent: Det har været lidt katastrofalt

Renault-debutanten Jolyon Palmer kan før det australske grandprix se tilbage på en optakt, han langt fra er tilfreds med

Jolyon Palmer nåëde blot at tilbagelægge 267 omgange under sine fire dage i Renault-raceren i Spanien. (Foto: Jan Sommer)
Jolyon Palmer nåëde blot at tilbagelægge 267 omgange under sine fire dage i Renault-raceren i Spanien. (Foto: Jan Sommer)

Jolyon Palmer havde gerne set, det var gået anderledes. Og det forstår man godt.

Med bare 266 tilbagelagte omgange over de seneste to ugers test i Spanien fik briten ingenlunde den ønskede begyndelse på sin tid som fast del af Formel 1-feltet.

Renault-kørerens oplevelser på Circuit de Barcelona-Catalunya stod på den led i stærk kontrast til holdkammeraten Kevin Magnussen, som var en af de mest aktive på Barcelona-banen.

Danskeren nåede forbi målstregen 509 gange, hvilket næsten var dobbelt så mange, som hans britiske kollega og konkurrent præsterede. Selv erkender Palmer også, at optakten til det australske grandprix for hans vedkommende ikke har været optimal.

Den tidligere GP2-verdensmester tager sågar de helt store ord i brug, når han skal opsummere testen, der først til sidst begyndte at udarte sig bare nogenlunde, som Palmer havde håbet.

- Det har været en lille katastrofe. Jeg fik ikke engang kørt 200 omgange over tre dage (hans tre første sessioner, red.). Det er ikke, hvad du ønsker, når du er rookie, og du gerne vil møde op i Melbourne og gøre et godt stykke arbejde, siger Palmer ifølge Autosport.

Se også: Renault afslører ambitiøst motor-mål

Jolyon Palmer tilbragte en hel del mere tid end ønsket uden for banen under testen i Spanien. (Foto: Jan Sommer)
Jolyon Palmer tilbragte en hel del mere tid end ønsket uden for banen under testen i Spanien. (Foto: Jan Sommer)

Glad for dansk succes
Den britiske halvdel af Renaults kører-duo kalder det 'uheldigt', at han ikke fik kørt i nærheden af samme mængde omgange som Magnussen. Men Palmer glæder sig alligevel på teamets vegne over, at der den franske racer i perioder viste sig pålidelig til at holde i mange kilometer.

- Det er godt, for hvis han (Magnussen, red.) havde kørt det samme antal omgange som jeg, var vi i problemer som team. Det er godt, at han havde fire dage fri for problemer. Jeg ville ønske, at jeg havde havde haft det samme, men sådan blev det ikke, siger Palmer.

- Det er uheldigt, men set fra holdets perspektiv er jeg ganske tilfreds med, at han i det mindste fik flyttet os i en retning og gav os en god forståelse af bilen, fortæller Palmer.

Som det gælder resten af Formel 1-feltet vil hverken han eller Kevin Magnussen få mulighed for at teste yderligere, inden det går løs i årets første løbsweekend i dagene 18.-20. marts.

Traditionen tro vil det australske grandprix skyde Formel 1-sæsonen i gang, og det sker på Albert Pak-banen, hvor Kevin Magnussen for to år siden kørte sig på podiet i sin debut.

Kevin Magnussen har mange dansker støtter, der kæmper for at overbevise svensk ekspert om hans kvaliteter (Foto: Jan Sommer) Formel 1 - 3. mar. 2016 - kl. 16:41 Dansk-svensk krig: Du fatter intet om Kevin

43 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere