Annonce:
Annonce:

Kevins kontrakt-knude: Bundet i årevis

Kevin Magnussen og Dorte Riis Madsen har dannet parløb, siden han var 15 år - nu slås de om kontrakten

Annonce:
Følg Formel 1

Da Kevin Magnussen i Brasilien sidste år satte sin underskrift på en flerårig aftale med Haas F1 Team, var det et skelsættende øjeblik i den danske racerkørers karriere. Ansættelsen kom med millionhyre uden krav om at sponsorstøtte den anden vej.

For første gang begyndte der for alvor at flyde penge ind i, hvad der hidtil har været en dundrende underskudsforretning: At få Kevin Magnussen etableret i Formel 1.

Tirsdag 1. juni begynder et retsligt slagsmål om den danske Formel 1-kørers nuværende og fremtidige indtægt i Københavns Byret. Tidligere manager Dorte Riis Madsen har stævnet Kevin Magnussen for misligholdelse af deres kontrakt. Forsøg på at nå et forlig uden hjælp fra en dommer er hidtil mislykkes.

Annonce:

Deres samarbejde begyndte efter 2007-sæsonen, hvor den talentfulde dansker som 15-årig tog springet fra gokart til Formel Ford. Hun fungerede dengang også som manager for Jan Magnussen, men deres samarbejde stoppede i mindelighed, efter Kevin Magnussen begyndte at køre for McLaren.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om en tiårig manager-kontrakt, men Dorte Riis Madsen har reelt været ude i kulden siden 2015, om end ingen af parterne officielt har bekræftet deres kuldsejlede forhold.

Comebacket til Formel 1 og kontrakten med Renault sørgede Kevin Magnussen selv for med hjælp fra forretnings-partneren og investoren Anders Holch Povlsen.

http://dev010.eb-dev.lp.jppol.dk:82/migrator/ws/publication/ekstrabladet.dk/resource/binary/981180 

Motorsport er kendt for meget lange kontraktperioder, fordi sporten er så ufattelig dyr at komme til tops i. Nogle kørere - og deres managere - tjener uvirkelige summer, mens hovedparten må nøjes med gæld fra en dyr hobby.

- Kontrakt-længder på 10-15 år er ikke usædvanlige. En manager i motorsport træder ind, hvor de skal skaffe de fornødne midler til skabe en karriere, og der kan gå en del år, før forretningen går i plus, forklarer Ekstra Bladets Formel 1-ekspert Jason Watt.

Annonce:

Han havde selv en lang kontrakt med Den Blå Avis-ejeren Karsten Ree, mens han på vegne af sin talentfulde søn Noah er på vej endnu en tur gennem karrusellen. I en standardkontrakt får manageren 20 procent - i enkelte tilfælde sågar en tredjedel.

- De ved godt, at det tager tid, før der kommer penge. Og måske kommer der ingen. Derfor skal de være lange. En manager håber at finde en guldkalv, konstaterer Watt.

Hvorvidt Kevin Magnussen er en guldkalv, skal parterne redegøre for i retten, hvis de ikke inden når et forlig. For den danske Formel 1-kørers kontraktforhold er yderst komplicerede.

Dorte Riis Madsens fornemste opgave som manager var at lande aftalen med Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen, som banede vejen til Formel 1. Hverken rigmandens eller dennes fælles selskab med Kevin Magnussen er indstævnet i sagen. Det har udvist underskud på knap 125 millioner kroner siden dets stiftelse.

Hvor Dorte Riis Madsen ikke ønsker at tale med Ekstra Bladet, svarer Kevin Magnussen kortfattet:

- Jeg har ikke noget at sige på nuværende tidspunkt.

FAKTA: Magnussens komplicerede kontraktforhold

Annonce:

Magnussen i million-søgsmål: 'Ingen kommentarer'

Bestseller-milliardær: Kevin er min mest risikofyldte investering

Eks-kører skal rådgive Magnussen

Derfor er Dorte ude i kulden: Kevin uden manager

Pavestolt Kevin: 'Det er vildt og rørende'

Se alt fra Magnussens seneste grandprix:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: