Annonce:
Annonce:

Kevins kontroversielle manager: En ros skal hun have

Hun hjalp Kevin Magnussen til Formel 1 og kom siden så meget på kant med racerkøreren, at de nu skændes om million-forlig i retten

Dorte Riis Madsen på vej til Københavns Byret i selskab med sin advokat. Foto: Jan Sommer
Dorte Riis Madsen på vej til Københavns Byret i selskab med sin advokat. Foto: Jan Sommer
Annonce:
Følg Formel 1

Flere år er gået, siden Kevin Magnussen sidst sendte venlige tanker til sin tidligere manager Dorte Riis Madsen. Uanset hvordan deres forhold udviklede sig, og hvordan hun påvirkede racerkørerens karriere, bør han være taknemmelig for én ting: Hun skaffede ham Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og det største sponsorat i dansk motorsport, hvilket åbnede døren til Formel 1.

Hvor meget den præstation er værd, efter F1-køreren mistede tilliden til Dorte Riis Madsen og i eftersommeren 2015 bad hende blande sig uden om hans karriere, mægles der om i Københavns Byret i de kommende måneder.

Striden ender højst sandsynligt med en kontant afregning. Spørgsmålet er blot, hvor stor den skal være …

Annonce:

- Hun skal have æren for at skaffe Anders Holch og Bestseller som investor i Kevin Magnussens karriere. Ikke selve McLaren-sædet; den går til Jan Magnussen, som Ron Dennis skyldte en tjeneste. Men efter min mening har hun gjort sig fortjent til en lille håndfuld millioner, konstaterer Jason Watt, som har fulgt Dorte Riis Madsens karriere fra hun trådte ind i dansk motorsport kort efter årtusindeskiftet.

Anders Holch Povlsen betalte Kevin Magnussen vej til Formel 1. Foto: Jan Sommer
Anders Holch Povlsen betalte Kevin Magnussen vej til Formel 1. Foto: Jan Sommer
 

Som nyuddannet kandidat i statskundskab med job hos Venstres presseafdeling ledte den oprindelige karrierevej snarere mod dansk politik end som markant og kontroversiel manager for Danmarks største Formel 1-stjerne.

Meget kan siges og er blevet sagt om Dorte Riis Madsen; har man haft med hende at gøre, har man en holdning til hende …

Skiftes til motorsport skyldtes netop jobbet hos Venstre. Peugeot Sport Danmark var så imponeret af hendes evner som sponsorjæger for den unge DTC-kører Martin Jensen, at hun endte som sponsorchef.

Svendestykket var Venstres opsigtsvækkende sponsorat af Martin Jensen i DTC.

- At få et politisk parti til at sponsorere en racerkører og en statsminister til at overrække pokaler på Jyllandsringen er imponerende, siger Jason Watt, der selv kørte DTC for Peugeot i de år.

Annonce:

- Hun havde rundsave på albuerne. Jan Magnussen og jeg var betalte kørere, mens Martin Jensen købte sig ind, og hun kom ind med en klar dagsorden om at få os til at se ud som ligeværdige kørere, siger han.

Dorte Riis Madsen sikrede i 2001 en bemærkelsesværdig aftale, hvor partiet Venstre blev sponsor for en DTC-kører. Her ses Anders Fogh Rasmussen sammen med Martin Jensen. Foto: Niels Henrik Dam
Dorte Riis Madsen sikrede i 2001 en bemærkelsesværdig aftale, hvor partiet Venstre blev sponsor for en DTC-kører. Her ses Anders Fogh Rasmussen sammen med Martin Jensen. Foto: Niels Henrik Dam
 

I 2004 forlod hun Peugeot og startede sit eget management-firma med Martin Jensen og Jan Magnussen som de første på klientlisten; Kevin Magnussen kom til, da han efter 2007-sæsonen skiftede gokarten ud med Formel Ford. 

Til at begynde med var Karsten Ree og Den Blå Avis sponsor for Kevin Magnussen, som milliardæren har været for så mange andre danske racerkørere. Han kommer imidlertid i 2009 på kant med Magnussen-familien og i særdeleshed Dorte Riis Madsen.

I stedet lander manageren en endnu større aftale, da Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen i 2009 indleder den største investering hidtil i en dansk racerkører. Til dato har han postet over 120 millioner kroner i Kevin Magnussens karriere. Først fra denne sæson begynder der for alvor at løbe penge den anden vej.

Annonce:

- Hendes største bedrift var at sikre investeringer i motorsport på et niveau, som ikke var set siden, Karsten Ree investerede i mig. Siden blev det mangedoblet, konstaterer Jason Watt.

Vejen ind til McLarens talentprogram blev grundlagt, da Dorte Riis Madsen mindedes et gammelt fødselsdagskort fra teamchef og McLaren-storaktionær Ron Dennis til Kevin Magnussen, mens Jan Magnussen i midten af 1990’erne var ansat hos teamet.

Der stod: ’Tillykke med fødselsdagen. Hvis du nogensinde bliver lige så god som din far, så ring til mig’. Med det i hånden sikrede manageren et møde med McLaren i 2008 – to år senere var han officielt medlem af talentprogrammet.

De senere år har Dorte Riis Madsen i kulissen hjulpet endnu et dansk talent med at skabe et fundament for at forfølge drømmen om Formel 1. Far og manager Peter Vesti erkender blankt, at uden hendes netværk var det aldrig lykkedes at sikre sønnen Frederik en plads på F1-stjernen Max Verstappens tidligere team Van Amersfoort Racing i tysk Formel 4.

Annonce:

- De stoler på hendes vurdering af en kører, hvilket skaffede den afgørende test, fortæller Peter Vesti, der har brugt Dorte Riis Madsen som sparringspartner i forhold til sønnens karriere.

Henrik Lundgaard – tidligere rally-europamester, DTC-kører og far til Formel -spiren Christian Lundgaard – anerkender også Dorte Riis’ betydning for Kevin Magnussens karriere.

- Set udefra var hun dygtig til at finde penge. Hun åbnede døren til Formel 1. Hvordan og hvorledes hun klarede sig siden, kender jeg kun til gennem medierne. Men med selve management-delen i Formel 1 skal man godt nok være dygtig, siger Lundgaard. 

Sønnen Christian er repræsenteret af italieneren Alessandro Alunni Bravi, som skaffede den 15-årige dansker ind i Renaults talentprogram. Deres aftale løber i seks sæsoner til 2023 og er skruet sådan sammen, at agenten ikke tjener penge, før Christian Lundgaard begynder at tjene penge.

- Det er trist, at det er kommet til en konflikt mellem Kevin og Dorte. Jeg håber, vi undgår noget lignende, siger Henrik Lundgaard.

Nu skal der mægles om Kevins millioner

Annonce:

Sportschef før Kevins retssag: Man skal passe på

Magnussen i hårdt angreb på eks-manager

Alle detaljerne: Bitter racerkrig om millioner

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: