Kevins plads i fare? Renault leder efter 'karismatisk leder'

Renault melder nu klart ud, at man leder efter en stjerne, der kan bringe det franske Formel 1-team til næste niveau

Følg Sport
Følg Formel 1

Inden sæsonen gik i gang, var der ingen, som forventede, at Kevin Magnussen eller teamkollegaen Jolyon Palmer ville være i stand til at klemme Renaults ikke voldsomt konkurrencedygtige biler ind i den del af F1-feltet, som kører om de sjove placeringer.

Det er nemlig ikke så let at gøre comeback i verdens bedste motorsportsserie efter seks års fravær, og fraset de point, som Magnussen sikrede Renault i russiske Sochi, så har de gule racere været reduceret til statistroller, mens Mercedes, Ferrari og Red Bull har huseret der, hvor det er rigtig sjovt.

Den Renault-melding er ikke beroligende for Kevin

Reanults nuværende position i tabellens tunge ende kan i høj grad tilskrives bilernes manglende saft og kraft. Det arbejdes der naturligvis på for fuld kraft på anlæggene i Viry-Chatillon, hvor F1-motorerne fremstilles, og engelske Enstone, der huser teamets fabrik.

Men nu melder teamets administrerende direktør, Cyril Abiteboul klart ud, at man også leder efter en erfaren chauffør, der kan sætte turbo på teamets jagt på bedre resultater. Det skriver autosport.com, der bringer navne som Sergio Perez og Valtteri Bottas i spil, men understreger, at hverken Kevin Magnussen eller Jolyon Palmer er ude af billedet endnu.

- Fra Renaults perspektiv handler det om, hvorvidt folk tror på vores langsigtede projekt. Vi ønsker, at de er i stand til at optræde som ledere og ambassadører for vores brand, og som ledere for teamet, siger Abiteboul og fortsætter:

- Det er ikke let, når du er ung, så der er stadig mere i vente fra dem (Magnussen og Palmer, red.) i forhold til deres involvering og deres evner til at påtage sig lederrollen. Det har vi brug for, konstaterer Renualt-bossen, som spejder en anelse misundeligt mod de bundrutinerede stjerner, der sidder bag rattet hos de mest succesrige teams.

- Når jeg ser på alle de store teams, så har de alle sammen draget fordel af lederskabet fra karismatiske kørere som Vettel, Michael Schumacher, Rosberg og så videre. Det har vi også brug for. Jeg siger ikke,  at de (Magnussen og Palmer, red.) ikke har mulighed for at udvikle de evner, men vi får brug det på et tidspunkt, siger franskmanden.

Spørgsmålet så, om ledelsen hos Renault tror på, at Kevin Magnussen reelt har de lederegenskaber, man efterlyser.

Fot to uger siden skrev F1 Racing i en analyse, at 'Renault hælder på nuværende tidspunkt mod at droppe både Kevin Magnussen og Jolyon Palmer. Magnussen imponerende teamet først på året, men der er stigende bekymring over en række episoder på banen, ligesom hans afslappede stil har været tolket som mangel på engagement'.

Et signal, der vakte bekymring hos Ekstra Bladets F1-ekspert, Jason Watt.

- Det er vel lidt som at hænge et 'arbejdskraft søges'-skilt i vinduet fra Renaults side. Noget tyder på, at de gerne vil have en håndfuld at vælge mellem, og det er jo ikke beroligende for Kevin, lød det således fra Watt.

I første omgang kan både Magnussen og Palmer dog glæde sig over, at alle de største navne i feltet allerede har kontrakter for den kommende sæson. Så måske får de et år mere til at udvikle og bevise potentialet, mens Renault gradvist får forbedret bilen.

- Det ville være unfair at træffe en beslutning for hurtigt uden den rette indsigt eller de nødvendige data og beviser, konstaterer Abiteboul, der naturligvis er klar over, at han ikke kan vælge og vrage på alle hylder.

- Vi ved, at Lewis Hamilton, Fernando Alonso og de andre har deres kontrakter, så der bliver ingen bevægelser denne vinter. Derfor er det bedre ikke at forhaste sig og bruge tiden til at træffe en beslutning om, hvem vi skal prioritere. Det er den bedste vej fremad, siger Cyril Abiteboul, der erkender, at den svage Reanult-racer har gjort livet svært for Magnussen og Palmer.

- Nogle løb har været ramt på grund af de operationelle aspekter af bilens pålidelighed. Bilens 'power unit' er pålidelig, men resten af bilen er mindre pålidelig, desværre. Det er resultatet af hvor sent, vi fik samlet hele pakke sidste vinter, hvor strukturen også skulle på plads, konstaterer Cyril Abiteboul.

15.22831863.jpg 

Renault-direktøren er i samme åndedrag ude med ros til Jolyon Palmer, der efter en vanskelig begyndelse i Formel 1 omsider er ved at finde sig til rette i Formel 1.

- I forhold til kørslen kan jeg se, at Jolyon er ved at finde farten. Det er meget imponerende, konstaterer Abiteboul, som - desværre - er lidt mere forbeholden i sin bedømmelse af Kevin Magnussen.

- Kevin har kapaciteten til at gøre det bedre, og når jeg siger det, er det ikke for at være efter ham. Det betyder bare, at vi bliver ved med at tro på ham, siger Abiteboul, der også holder en lille dør på klem for den unge team-reserve Esteban Ocon.

- På et tidspunkt vil Esteban være i stand til at vise, hvad han er i stand til. Ikke kun i garagen, men også i bilen. Det er det, vi ønsker for ham, siger han om den unge franskmand.

F1-chefs svigermor befriet fra bortførere

Stortalent giver Mercedes-stjerne elegant sviner

Renault-sædet i fare: Hvorfor Kevin bør tænke sig godt om i ferien

Renault-boss indrømmer: Her fejlede vi med Kevin:

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+