Kevins skal slå banerekord i ny Renault

Formel 1 stjernen skal kaste glans over fødselsdagsløb på Jyllands-Ringen

Sidst Kevin Magnussen gæstede Jyllands-Ringen blev han ikke kun Forrmel Ford-mester. Han fik ogsp en juniorkontrakt med McLaren. Her lykønsker far, Jan Magnussen den 16 årige, Kevin (Foto: Claus Bonnerup)
Sidst Kevin Magnussen gæstede Jyllands-Ringen blev han ikke kun Forrmel Ford-mester. Han fik ogsp en juniorkontrakt med McLaren. Her lykønsker far, Jan Magnussen den 16 årige, Kevin (Foto: Claus Bonnerup)

Otte år efter sin sidste optræden vil den tilbagevendte Formel 1-kører Kevin Magnussen mellem VM-løbene i Shanghai og Sochi smutte forbi Jyllands-Ringen med det ene mål for missionen at sætte ny banerekord.

Kevin Magnussen skal for at slå den eksisterende banerekord for 'lukkede' racerbiler køre en omgang på den 2300 m lange bane i en tid, som er bedre end 1.07,49 min.

Det bliver ikke i en Renaults Formel 1, men i stedet i den nye sportsvogn, Renault R.S.01 med 550 hestekræfter mod godt 790 heste i Renault Energy F1-2016-raceren, at den danske Formel 1-stjerne skal forsøge at slå en tre år gamle banerekord.

Den nuværende rekord tilhører f. eks. ikke banens normalt hurtigste kører, faderen Jan Magnussen, men derimod den ukendte Special Saloon Car-kører, Claus Christensen, Århus, som i 2013 satte banerekorden i den danskbyggede sportsvogn, Aquila.

Sidst Kevin Magnussen kørte på Jyllands-Ringen i en alder af 16 år, blev han i øvrigt Formel Ford-mester, og nu skal han tilbage for at kaste glans over Jyllands-Ringens 50 års fødselsdag.

I den anledning er der kommet nyt asfalt på Danmarks ældste og længste bane, hvor programmet for fødselsdagen søndag 24. april også vil byde på sæsonpremiere i Danish Thundersport Championsship.

Det ligner igen en 3-kamp mellem den forsvarende mester Casper Elgaard mod 'onklen og nevøen', Jan Magnussen og Dennis Lind, så det meste af Magnussen-klanen vil for en sjælden gang skyld være samlet på samme bane på samme dag.

Ekstra Bladet journalist har tidligere forsøgt at interviewe Kevin Magnussen, mens han kørte hurtigt på dansk jord. Se det herlige indslag herunder

39 kommentarer
Vis kommentarer