Kevins søndags-menu: McLaren til middagsmad

Renaults dansker håber på en god første omgang, der kan lægge grundlaget for point

Kevin Magnussen ved, at det bliver hård kost mod hans gamle teamkammerat Jenson Button, når årets første grandprix i Australien flages i gang søndag morgen dansk tid. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen ved, at det bliver hård kost mod hans gamle teamkammerat Jenson Button, når årets første grandprix i Australien flages i gang søndag morgen dansk tid. (Foto: Jan Sommer)

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Ønsket om en duel mellem Kevin Magnussen og hans to tidligere kollegaer hos McLaren er mere udtalt hos Formel 1-fans og pressen end hos ham selv.

I hvert fald hvis man spørger til citat.

Men hvis den danske Renault-kørers plan til søndagens sæsonpremiere i Melbourne skal gå op i en højere enhed, indebærer det, at han sniger sig forbi Jenson Button og Fernando Alonso.

De holder i startrækken lige foran til søndagens grandprix, og de to Renault-racere har måske farten til at tage kampen op, vurder Kevin Magnussen.

- Jeg tror, de er lidt hurtigere end os, men ikke meget, siger danskeren, som havde håbet på en fight allerede i kvalifikationen.

- Hvis jeg ikke havde kørt ud og ødelagt mit tredje sæt, ville jeg have haft det i Q2. Vi er lige bag dem, men det havde været tæt. Og det er ret opløftende i forhold til ræset, siger han.

Fernando Alonso starter som nummer 12. Jenson Button som 13. (Foto: Jan Sommer)
Fernando Alonso starter som nummer 12. Jenson Button som 13. (Foto: Jan Sommer)
 

Formel 1 - 19. mar. 2016 - kl. 11:18 Rivalen bedst hos Renault: Men Kevin godt tilfreds

Når der var omkring halvandet sekund fra Renault til de to McLaren-racere i Q2, er en del af forklaringen, at de var på nye dæk, mens de gule racere var brugte - Kevin Magnussens endda ødelagte.

- Jeg har den rigtige side af vejen. Er jeg ikke 15’er? Det er jo meget godt. Første sving kan der ske meget. Her er altid spænding i første sving, og folk der bliver ramt. Det gælder om at køre uden om det og prøve at snige sig ind i top-ti.

Kevin Magnussen håber stadig at kunne score point i søndagens løb. (Foto: Jan Sommer)
Kevin Magnussen håber stadig at kunne score point i søndagens løb. (Foto: Jan Sommer)
 

Målet for søndagen er et brag af en første omgang, hvorefter der skal blokeres bagtil. For Albert Park er svær at overhale på - sidste år var der kun 11 af slagsen i hele løbet. Og samme antal gennemførte.

Samtidig kommer der også pres bagfra.

- Haas er hurtige, det så vi på sektortiderne. Nogenlunde som os. Sauber tror jeg, vi har styr på, og så er der selvfølgelig Kvyat (Red Bull), som røg ud på en mærkelig måde. De biler kan komme bagfra, siger Kevin Magnussen.

På startgridden holder Jolyon Palmer tættest på. Briten håber, han kommer til at kæmpe mod McLaren-kørerne, men er ikke helt så sikker på, det kommer til at ske.

- Jeg ville ønske, de var tættere på. Faktisk har de fundet en del performance. Jeg troede, vi kunne have været foran dem, men de har måske holdt noget lidt tilbage i testen. Men i løbet ved man aldrig, hvad der kan ske. Vi er ikke milevidt fra dem, siger han.

Australiens Grand Prix køres fra klokken 06.00 dansk tid og kan følges på ekstrabladet.dk

Sådan gik kvalifikationen

Kevin Magnussen starter i gridden bag tidligere holdkammerat Jenson Button, når Formel 1-feltet søndag tager hul på sæsonen i Melbourne. Også nuværende holdkammerat Jolyon Palmer starter lige foran danskeren.

Sådan sluttede lørdagens kvalifikation:

* 1. Lewis Hamilton (Mercedes)

* 2. Nico Rosberg (Mercedes)

* 3. Sebastian Vettel (Ferrari)

* 4. Kimi Räikkönen (Ferrari)

* 5. Max Verstappen (Toro Rosso)

* 6. Felipe Massa (Williams)

* 7. Carlos Sainz jr. (Toro Rosso)

* 8. Daniel Ricciardo (Red Bull)

* 9. Sergio Perez (Force India)

* 10. Nico Hülkenberg (Force India)

* 11. Valtteri Bottas (Williams)

* 12. Fernando Alonso (McLaren)

* 13. Jenson Button (McLaren)

* 14. Jolyon Palmer (Renault)

* 15. Kevin Magnussen (Renault)

* 16. Marcus Ericsson (Sauber)

* 17. Felipe Nasr (Sauber)

* 18. Daniil Kvyat (Red Bull)

* 19. Romain Grosjean (Haas)

* 20. Esteban Gutierrez (Haas)

* 21. Pascal Wehrlein (Manor)

* 22. Rio Haryanto (Manor)

Rio Haryanto blev noteret for 21. bedste tid, men blev idømt en straf på tre pladser for en kollision i pitten og starte derfor sidst.

46 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Formel 1
Mest læste i Formel 1
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere