Kontant melding fra Renault-boss: Det skal vi have lavet om på

Frédéric Vasseur er tilfreds med Renault-racerens fart under selve løbene, men erkender, at holdet lider under dårlige kvalifikationer

Kevin Magnussen og Renault har som oftest holdt langt nede på gridden før hver er af sæsonens Formel 1-løb. (Foto: All Over Press)
Kevin Magnussen og Renault har som oftest holdt langt nede på gridden før hver er af sæsonens Formel 1-løb. (Foto: All Over Press)

Renault fik point på kontoen i Ruslands Grand Prix. De første af slagsen i denne sæson, efter at Kevin Magnussen noterede sig for en 7. plads i Sochi,

Forudsætningerne for udsigten til et godt resultat var ellers til at overse, inden forrige weekends russiske race tog sin begyndelse.

Både danskeren og holdkammeraten Jolyon Palmer startede løbet fra henholdsvis 18.- og 19. position og havde på den led stor afstand op til de øverste placeringer, der har effekt på point-regneskabet.

 

Kaos i feltet, kollisioner mellem konkurrenter og kanon-kørsel fra Magnussen endte dog med at gøre weekenden til en succes for Renault, men teamets løbsdirektør, Frédéric Vasseur, erkender, at man har problemer om lørdagene. Og det skal der laves om på.

- Vores løbsfart er i orden sammenlignet med vores primære konkurrenter i det mindste. Specielt Force India, McLaren og endda Torro Rosso. Men det er klart, at vi skal forbedre vores fart i kvalifikationen, og vi ved, hvad vi skal arbejde med, siger Vasseur til motorsport.com.

- Det er svært at overhale i Formel 1, og det er nødvendigt, at du starter i en god position. Det er et nøglepunkt. Vi vil med sikkerhed ikke kæmpe mod Ferrari eller Mercedes, men i det mindste de to eller tre hold, der er lige foran os i kvalifikationen. Det kan vi gøre, og vi vil være fokuserede på det, siger Renault-bossen.

Artiklen fortsætter under videoen

Ekstra Bladets Formel 1-eksperter vurderer Kevin Magnussens præstation i Rusland den 1. maj til at være i top 5 over hans overall løb

Kevin Magnussen får smugkig på Renaults nye motor (Foto: Jan Sommer) Formel 1 Bonus til Kevin: Får smugkig på ny motor

Processen om at forbedre sig på det punkt er undervejs, men det vil særligt tage fart, når Renault efter den kommende weekends spanske grandprix - sammen med de øvrige Formel 1-teams - har to testdage til rådighed på Circuit de Barcelona-Catalunya.

Her vil man fra det franske mandskabs side forsøge sig med flere nye tiltag, der i fællesskab skal give Magnussen og Palmer mere kraft i kvalifikationen. Det sagde Nick Chester, der er Renaults tekniske direktør, i sidste uge.

- Til testen har vi en fuld pakke af ting, vi vil prøve: Ny affjedring, flere aerodynamiske opdateringer forskellige steder på bilen og noget nyt afkølende, ligesom vi skal evaluere B-spec-motoren, så vi får to fulde dage, fortalte Chester i en pressemeddelelse.

Det ligger fast, at det vil være Kevin Magnussen og det franske stortalent Esteban Ocon, som vil være i Renault-raceren under testen, der finder sted 17. og 18. maj.

Jolyon Palmer ved det russiske grandprix sidste weekend i selskab med Renaults Julien Simon-Chautemps, race engineer hos Renault. (Foto: All Over Press) Formel 1 Kevin-rival stryges fra træning

Sådan har Renault klaret kvalifikationerne

Australiens Grand Prix:

Kevin Magnussen: 15. position
Jolyon Palmer: 14. position

Bahrains Grand Prix:

Kevin Magnussen: 19. position
Jolyon Palmer: 20. position

Kinas Grand Prix:

Kevin Magnussen: 17. position
Jolyon Palmer: 19. position

Ruslands Grand Prix:

Kevin Magnussen: 17. position
Jolyon Palmer: 18. position

 

13 kommentarer
Vis kommentarer