Kostbar Haas-fejl (formentlig) fikset

Væsentlige dele er forstærket på VF18’eren, efter for meget karbon er fløjet af den i denne sæson

BARCELONA (Ekstra Bladet): Hovedet ligger ikke på blokken, når Günther Steiner siger, at det er slut med at se dele flyve af Haas-raceren.

Som det er sket lidt for mange gange siden vintertest og senest på Kevin Magnussens racer under tidtagningen til Aserbajdsjan Grand Prix.

Problemet har centreret sig om de såkaldte ‘bargeboards’ og ‘persiennerne’ på siden af VF18’eren, som giver aerodynamisk vejgreb.

De har simpelthen ikke været stærke nok. 

- Vi ved, hvad der var galt, men det var svært at fikse, for vi har altid været bagud med produktionen af reservedele på grund af defekterne. Jeg tror, vi har styr på situationen nu, siger teamchef Günther Steiner i Barcelona.

I Aserbajdsjan var teamet ikke helt klar over, om det var designet eller produktionen, den var gal med. Men delene er nu forstærkede.

Processen er ekstra tidskrævende, da der både skal produceres reservedele og nye forme til at støbe de forstærkede karbondele.

Nu håber og tror Haas-bossen, at det er sket med disse uprovokerede uheld, om end han ikke tør udstede en garanti.

- Altså det var aldrig planen, at de skulle falde af til at begynde med. Jeg tror, vi er et bedre sted end før, men jeg kan ikke sige det med 100 procent, siger Steiner.

Haas-raceren viste sig i Baku igen lidt for skrøbelig, da karbonstykker faldt af Kevin Magnussens bil midt under tidtagningen. Ind til videre har der ingen problemer været i Barcelona. Foto: AP
Haas-raceren viste sig i Baku igen lidt for skrøbelig, da karbonstykker faldt af Kevin Magnussens bil midt under tidtagningen. Ind til videre har der ingen problemer været i Barcelona. Foto: AP
 

Set med Haas' øjne forløb første træning i Spanien forholdsvist udramatisk.

Størst drama var der på allersidste omgang, da Sauber-rookien Charles Leclerc var ny mand i koret til at anklage Kevin Magnussen for at komme i vejen, som monegaskeren forsøgte at klemme en sidste omgang ind. I en lignende situation tidligere i sessionen, nedkaldte Carlos Sainz vrede fra Pierre Gasly.

Efter træningen skal den danske Haas-kører forbi dommerne og forklare sig. Umiddelbart risikerer han en reprimande eller lignende, hvis der ikke er formildende omstændigheder. 

Se også: F1-legendes barnebarn forhandlede med Haas

Se også: Kostbar Haas-svaghed: Det skal fikses

Romain Grosjean var ottendehurtigst, hvilket er et godt første tegn for weekenden, om end franskmanden var en af flere kørere, der besøgte banens grusgrave. Kevin Magnussen havde trafik og fik aldrig sat en hurtig tid på softdækket. Danskerens bedste på medium rakte til 11. bedst.

Værst gik det for Daniel Ricciardo og Lance Stroll, som begge måtte afslutte træningen tidligt på grund af crash.

Foto: Mark Sutton/Sutton Images/REX/All Over Press Sport og Spil Han sidder med alle data: Her er Kevin bedst

Sport og Spil Det ser du ikke på tv: Kom bag Haas' lukkede døre

Der var store smil hos Hass-cheferne Gene Hass og Günther Steiner efter Kevin Magnussens femteplads i Bahrain. Det er præstationer som den, der har styrket hans position på det amerikanske team. Foto: Jan Sommer Sport og Spil Spillet om Kevins kontrakt: Ferrari-flirt presser Haas

16 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere